Jide Ultra Tablet, o copie de Surface Pro 2 care foloseşte platforma software Android

12.01.2015
Jide Ultra Tablet, o copie de Surface Pro 2 care foloseşte platforma software Android

Dacă tabletele Surface de la Microsoft v-au atras din punct de vedere hardware dar nu aţi agreat prea mult sistemul de operare Windows, un grup de foşti angajaţi Google a prezentat o tabletă care imită o bună parte dintre caracteristicile apreciate ale acestor produse, dar foloseşte o versiune modificată a sistemului de operare Android.

Asemănătoare mai degrabă cu vechea Surface Pro 2 decât cu mai recentul Surface Pro 3, Ultra Tablet oferă o carcasă cu margini riguros trasate şi muchii uşor teşite, un stand încorporat care oferă două unghiuri pentru poziţionare şi o tastatură detaşabilă cu conector magnetic şi touchpad. Foarte apropiată de Surface Pro 2 din punct de vedere al designului, Ultra Tablet rămâne un produs destul de interesant pentru cei atraşi de un model Android convertibil.

Deşi este promovată ca o tabletă dedicată productivităţii, tableta oferă un ecran IPS cu raport de aspect 16:10, diagonală de 11,6” şi rezoluţie de 1920 x 1200 pixeli, neimitând astfel modelul 3:2 implementat în cea mai nouă iteraţie a gamei de tablete Microsoft Surface. În interior, Ultra Tablet ascunde un procesor NVIDIA Tegra 4, 2 GB de memorie RAM, 64 GB de memorie internă extensibilă, două camere foto cu senzori de 5 MP, un port USB 2.0, o interfaţă Wi-Fi 802.11 a/b/g/n şi o baterie cu o capacitate de 8100 mAh.

Platforma software este bazată pe Android 4.4.2, însă Remix OS oferă o interfaţa particularizată care imită mediul Modern UI din Windows 8 şi permite utilizarea aplicaţiilor pentru telefon în ferestre dedicate flotante.

Compania Jide este fondată de trei foşti angajaţi Google care au lucrat pentru serviciile Search, AdWords şi Maps. Primul lor produs, Ultra Tablet va fi lansat pentru început în China şi va fi disponibil ulterior în Regatul Unit şi Statele Unite începând cu cel de-al doilea sau al treilea trimestru al anului. Jide Ultra Tablet va avea un preţ de 450 de dolari în cazul versiunii cu o capacitate de 64GB şi 350 de dolari în cazul celei cu o memorie internă de 16 GB.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News