Vonino iMart QS review

24.05.2015
Vonino iMart QS review
Construcţie, design, ergonomie

Vonino este o companie americană nouă, fondată abia în 2009, însă produsele sale au ajuns deja şi pe piaţa din România. Cea mai recentă tabletă a sa, iMart QS, a ajuns de curând în magazine şi promite o experienţă mobilă Windows 8.1 de calitate, la un preţ avantajos. Preţul scăzut este de obicei sinonim cu suportarea unor compromisuri, iar atingerea unui balans între performanţă, calitate şi costuri mici de producţie este de obicei greu de atins.

Construcţie, design, ergonomie

iMart QS este o tabletă de dimensiuni mici, cu un display care măsoară doar 8” în diagonală. Acest lucru îi asigură portabilitate sporită, iar faptul că rulează Windows 8.1 în varianta sa completă înseamnă că poţi avea tot timpul la îndemână un PC aproape complet. Designul tabletei nu este deloc ieşit din comun pentru categoria de produse din care face parte. Aceasta nu iese din tiparele bine cunoscute, integrând un display cu raport de aspect 16:10, cu orientarea implicită în mod „portrait”.

Vonino iMart QS - Designul nu integrează elemente distinctive

La o primă vedere, acest dispozitiv poate fi orice altă tabletă, compania optând să nu includă elemente distinctive pe partea din faţă. Capacul de pe spate este însă foarte uşor de recunoscut, fiind realizat dintr-un plastic aderent, cu un model foarte plăcut atingerii. În centru este imprimat logo-ul Vonino, iar în partea de sus este amplasată camera foto de 5 megapixeli, puţin ieşită în relief.

Toate butoanele şi port-urile se regăsesc pe marginile tabletei. În partea de sus există o mufă jack de 3,5mm pentru redarea audio pe căşti sau boxe cu fir, iar singurul difuzor intern este amplasat tot pe această muchie, pe partea stângă. Laterala din dreapta include cele două butoane, power şi volum (cu dublă comandă, +/-), cât şi lăcaşul pentru carduri microSD. În partea de jos găsim singurul port microUSB, folosit atât pentru încărcare, cât şi pentru conectarea de accesorii folosind cablul microUSB-USB Type A, alături de care a fost amplasat un LED care se aprinde atunci când tableta este alimentată de la priză. Singurul element care se găseşte pe laterala din stânga este lăcaşul pentru cartele micro-SIM.

Vonino iMart QS - Spatele cauciucat este plăcut atingerii

Construcţia tabletei Vonino iMart QS pare să fie solidă, în ciuda faptului că este realizată în întregime din plastic. În partea de jos a capacului de pe spate, pare să existe puţin loc liber, întrucât apăsarea în această zonă pare să îndoaie puţin plasticul. Este însă puţin deranjant în utilizare faptul că dispozitivul este destul de gros şi greu faţă de alte tablete de dimensiuni asemănătoare. Acest lucru ar putea deveni deranjant atunci când este iMart QS este folosit pentru perioade mai lungi de timp. 

Vonino iMart QS - Pe partea stângă există un lăcaş pentru cartele micro-SIM

Părţi pozitive

Rulează Windows 8.1 în variantă desktop
Include abonament Microsoft Office 365 personal pe un an
Oferă conectivitate 3G

Părţi negative

Autonomie scăzută
Performanţă în aplicaţii 3D sub aşteptări
Greutate ridicată pentru o tabletă de 8"
Display cu luminozitate scăzută

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult