Alcatel pregăteşte şase smartphone-uri noi pentru toate buzunarele

17.11.2017
Alcatel pregăteşte şase smartphone-uri noi pentru toate buzunarele

TCL, compania chineză care deţine licenţa Alcatel pentru smartphone-uri (printre altele), pregăteşte o nouă gamă de produse sub acest brand. Acestea au fost dezvăluite în trecut de către Evan Blass, însă acesta s-a întors acum cu o serie de imagini la rezoluţie înaltă, lucru care sugerează că lansarea celor şase noi dispozitive este iminentă. Nu avem informaţii despre hardware-ul integrat, însă sunt destule detalii evidente chiar şi la exterior.

Imaginea iniţială include şase dispozitive, dispuse piramidal, în partea de sus fiind poziţionat modelul de top „Alcatel 5”, cu modelele 3v şi 3x pe poziţia mid-range şi 3, 3c şi 1x la bază, ca modele entry-level.

Alcatel 5 pare să fie modelul premium, cu display mare, aproape edge-to-edge, însă cu o ramă destul de mare în partea de sus. Acesta pare să fie realizat în mare parte din metal şi are margini rotunjite pe toate părţile, lucru care probabil că va condiţiona utilizarea lui într-o husă de protecţie, pentru a evita alunecarea accidentală din mână sau de pe masă. Pe spate poate fi observat un obiectiv destul de mare pentru cameră, un blitz dual-tone şi un senzor de amprentă, în timp ce pe partea din faţă este evident blitz-ul frontal şi ceea ce pare a fi un sistem dual-camera pentru selfie-uri.

Un nivel mai jos avem Alcatel 3V, un smartphone realizat din sticlă curbată pe ambele părţi, cu o ramă metalică de jur împrejur. Acesta vine cu un display rotunjit la colţuri, care pare a fi însă pe vechiul format 16:9, în timp ce pe spate poate fi observat un sistem dual-camera. Şi acest model pare să beneficieze de un blitz frontal, însă camera de pe faţă beneficiază de un singur senzor.

Modelul Alcatel 3X vine însă cu două sisteme dual-camera şi o construcţie care pare a fi în totalitate metalică (deşi există posibilitatea ca spatele să fie realizat din sticlă cu un model strălucitor). Sistemul dual-camera de pe spate nu pare să fie foarte diferit faţă de cel de pe Alcatel 3V, iar cel de pe partea frontală este similar cu cel de pe Alcatel 5. Cu siguranţă, acest dispozitiv va fi orientat către amatorii de fotografie pe mobil.

Ultimele trei dispozitive sunt poziţionate în gama entry-level, însă construcţia din materiale de calitate nu este ignorată. Alcatel 3 vine cu spate din sticlă şi câte o singură cameră pe fiecare parte, în timp ce Alcatel 3C par esă beneficieze de un spate din plastic texturat, care probabil va fi mai rezistent la şocuri decât celelalte modele din noua gamă Alcatel. În cele din urmă, Alcatel 1X pare să fie clasicul model „modest” al seriei, cu spate din plastic şi puţine funcţii „speciale”. Acesta din urmă este singurul care nu beneficiază de un senzor de amprentă.

Vom afla probabil mai multe informaţii despre noua gamă de dispozitive Alcatel mai aproape de lansare, următorul eveniment în cadrul căruia ar putea fi prezentate fiind CES 2018, la începutul anului următor. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult