iPhone 6S testat în benchmark-uri înainte de lansare

iPhone 6S testat în benchmark-uri înainte de lansare

iPhone 6S este aşteptat în magazine abia pe 25 septembrie, însă unei cliente a operatorului AT&T din Statele Unite ale Americii i-a fost livrat din greşeală telefonul comandat cu patru zile înainte. Din fericire, această întâmplare ne oferă mai multe detalii despre noul smartphone Apple înainte să putem pune mâna pe el, oferind răspunsul la întrebările despre performanţa în plus faţă de modelul precedent.

Adrienne, fericita posesoare a primului iPhone 6S (roz) din acest moment, a rulat cele mai populare două benchmark-uri disponibile de pe AppStore, 3D Mark şi Geekbench şi a publicat rezultatele pe contul său de Twitter. Se pare că noul procesor A9 depăşeşte cu mult capabilităţile generaţiilor precedente de chipset-uri Apple, reuşind să atingă un scor de 4293 în testul multi-core din Geekbench şi 2292 în testul single-core. De asemenea, în 3D Mark Ice Storm Unlimited a fost atins un scor de 24842 puncte.

Comparativ cu produsele celui mai mare competitor al Apple, Samsung, procesorul din iPhone 6S nu este foarte performant. Acesta nu reuşeşte să depăşească scorurile atinse de Galasy S6, S6 Edge+ şi Galaxy Note 5 în testele multi-core, însă le depăşeşte pe toate în testul single-core din Geekbench. Motivul este disponibilitatea a doar două nuclee în Apple A9, accentul fiind pus pe optimizarea pentru operaţiuni pentru mai puţine nuclee din iOS. Testul 3D Mark oferă rezultate comparabile între toate modelele, cu menţiunea că sunt comparate scoruri între sisteme de operare diferite.

Apple va lansa vineri noile iPhone 6S şi 6S Plus în 20 de ţări, printre care se va regăsi şi China, pentru prima dată pe lista din primul val. Disponibilitatea noilor telefoane ale companiei în alte regiuni va fi făcută în săptămânile care vor urma, Apple promiţând că va vinde noul iPhone 6S în peste 130 de ţări înainte de sfârşitul lui 2015.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult