Ascend W1, primul smartphone Huawei cu Windows Phone 8

08.01.2013
Ascend W1, primul smartphone Huawei cu Windows Phone 8

Huawei face primii paşi în lumea Windows Phone 8 cu un smartphone nu chiar de top, dar destul de promiţător. Huawei Ascend W1 este un produs din categoria entry-level, ce ar putea fi o alegere interesantă pentru cei aflaţi în căutarea un smartphone accesibil bazat pe cel mai nou OS Microsoft pentru dispozitive mobile.

Ascend W1, primul smartphone Huawei cu Windows Phone 8

Modelul vine echipat cu un chipset Snapdragon S4 Plus (MSM8230), compus dintr-un CPU dual-core la 1.2 GHz şi GPU Adreno 305. Memoria RAM totalizează 512 MB.

Ecranul cu diagonală 4 inch este limitat la rezoluţie WVGA, dar matricea cu tehnologie IPS promite imagini la o calitate mulţumitoare. Lângă ecran avem un webcam de 0.3 MP pentru apeluri video iar pe spatele carcasei întâlnim o cameră foto de 5 MP cu blitz LED. Pozele şi colecţia de secvenţe video filmate la rezoluţie 720p sunt acomodate în cei 4 GB memorie internă, ce poate fi extinsă cu până la 32 GB prin ataşarea unui card de memorie microSD.

Ascend W1 - vedere din lateral

Pe partea de conectivitate avem acces la reţele WiFi şi internet 3G HSPA+, modul NFC pentru plăţi electronice, suport Bluetooth pentru conectarea diverselor accesorii şi receptor GPS pentru funcţia de navigare.

Chiar dacă la o capacitate de numai 1950 mAh acumulatorul instalat nu este foarte impresionant, acesta ar trebui să acopere fără prea mari probleme consumul chipsetului instalat şi ecranul de 4 inch.

Huawei Ascend W1 - camera foto de 5 MP

Din păcate este prea devreme pentru a vorbi despre preţul şi disponibilitatea lui Huawei Ascend W1 pentru pieţele europene, însă magazinele din China ar putea avea pe stoc noul model în următoarele două luni.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult