Cât au crescut în ultimul an vânzările smartphone în România

Cât au crescut în ultimul an vânzările smartphone în România

Vânzările de telefoane inteligente continuă pe un trend ascendent, cumpărătorii din ţara noastră achiziţionând în 2014 de aproape două ori mai multe dispozitive decât în anul anterior.

Potrivit declaraţiilor ce aparţin directorului de marketing al Huawei România, Sorina Măcărescu, vânzările smartphone în ţara noastră vor ajunge în acest an la aproximativ 3 milioane unităţi, faţă de 1.7 milioane unităţi în anul 2013. Dintre acestea, aproximativ 200.000 sunt telefoane Huawei. Cu 4 modele smartphone în portofoliu, Huawei va încheia astfel anul cu o creştere de 80% a vânzărilor comparat cu anul 2013. O creştere similară de 80-100% a vânzărilor este aşteptată şi în 2015, numărul de terminale din portofoliu rămânând neschimbat.

Cât au crescut în ultimul an vânzările smartphone în România

„Cel mai bine vândut terminal este Huawei Ascend Y530, cu mai mult de jumătate din numărul de unităţi comercializate. Vârful de gamă, terminalul Huawei Ascend P7, are o pondere de 10% în vânzãrile locale”, a afirmat Măcărescu.

În prezent, până la 80% din vânzările de telefoane Huawei sunt realizate prin operatorii de telefonie mobilă, magazinele retail adunând numai 20% din totalul vânzărilor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult