Confirmă noul Nokia 3310 mitul telefonului mobil indestructibil?

Confirmă noul Nokia 3310 mitul telefonului mobil indestructibil?

Lansat în anul 2000, originalul Nokia 3310 a intrat în istorie drept unul dintre cele mai robuste telefoane mobile din toate timpurile, faima sa ajutând succesorul cu nume identic să obţină vânzări record, în ciuda preţului său nejustificat de mare.

Încercând să răspundă întrebării „Este noul Nokia 3310 la fel de rezistent ca originalul?”, specialiştii în distrugere ai canalului YouTube JerryRigEverything au realizat un clip video care nu lasă loc de interpretări.

Cu design modernizat şi echipat cu un ecran color mult mai mare, noul 3310 oferă doar  funcţionalitatea de bază a unui telefon mobil echipat cu tastatură T9. Singurele elemente de noutate sunt camera foto de 2MP însoţită de blitz LED şi slotul microSD, util pentru extinderea memoriei interne de 16MP.

Zgâriat, ars şi lovit, Nokia 3310 (2017) a ieşit destul de şifonat, plasticul banal oferind slabă protecţie în faţa obiectelor ascuţite, sau flacăra directă a unei brichete, producătorul HDM Global folosind acelaşi material inclusiv pentru lentila camerei foto şi scutul ecranului.

Privind ca un aspect pozitiv, carcasa cu şasiu non-metalic şi capac detaşabil poate fi îndoită destul de mult fără a risca apariţia fisurilor sau deformări permanente. Însă asta se traduce într-o slabă protecţie a componentelor electronice aflate la interior, care ar putea ceda după apăsări succesive.

Cu greutate redusă şi fără complicaţiile unui ecran mare, Nokia 3310 (2017) rezistă fără probleme căzăturilor de la înălţimi considerabile, singurele urmări fiind câteva zgârieturi superficiale pe carcasă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult