Cum arată pozele obţinute cu Nokia Lumia 1020

15.07.2013
Cum arată pozele obţinute cu Nokia Lumia 1020

Prezentat oficial în urmă cu doar câteva zile, smartphone-ul lăudat ca având cea mai bună cameră foto din segment ne arată de ce este în stare, într-o serie de imagini puse la dispoziţie chiar de Nokia.

Cum arată pozele obţinute cu Nokia Lumia 1020

Echipat tot cu o cameră foto de 41MP, dar mai bine miniaturizată şi utilată cu un ansamblu optic mai performant, Nokia Lumia 1020 promite să surclaseze performanţele predecesorului Nokia 808 PureView. Din păcate momentan singurele dovezi oferite sunt cele câteva poze oficiale, obţinute de Nokia în condiţii ce ar trebui să reflecte scenarii tipice de utilizare întâlnite la folosirea de zi cu zi.Nokia Lumia 1020 sample photo

Astfel, colecţia de imagini ce nu include şi poze pe timp de noapte arată potenţialul pentru performanţe superbe în condiţiile ideale ale unei zile însorite. Detaliile sunt foarte bine redate, iar peisajele îşi păstrează claritatea chiar şi atunci când sunt vizionate de aproape, dând zoom până la rezoluţia nativă a imaginii.

Nokia Lumia 1020 sample photo

Comparate cu mostrele unei camere foto dedicate, pozele obţinute cu Nokia Lumia 1020 mai lasă încă mult loc pentru îmbunătăţiri, mai ales la capitolul zgomot de fundal şi distorsiuni cauzate de lentile. Chiar şi aşa, pozele prezintă suficiente detalii cât să putem face decupări fără a pierde prea mult din claritate, cu condiţia ca selecţia făcută să includă măcar 50% din suprafaţa imaginii originale.

Nokia Lumia 1020 sample photo

Nokia Lumia 1020 sample photo

Nokia Lumia 1020 sample photo

Lumia 1020 excelează însă la capitolul unghiuri de vizibilitate, unde camera foto cu distanţă focală echivalentă de 26 mm surclasează atât soluţia prezentată de iPhone 5 (33 mm), cât şi camera foto oferită de telefonul Galaxy S4 (31mm). Câştigul vine însă cu un mic compromis adus calităţii imaginii, care devin mai puţin clare şi uşor distorsionate dacă ne depărtăm prea mult de porţiunea centrală.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult