Telefoanele anului 2007

Telefoanele anului 2007
HTC Touch, Nokia 6300, LG Shine

HTC Touch

Când au auzit prima oară de HTC Touch am crezut că nu poate fi decât o copie patetică de iPhone. Ideea cu multi-touch avea potenţial, iar cineva trebuia să se găsească să o cloneze.HTC a încercat să transforme bătrânul Windows Mobile într-un sistem de operare cu multi-touch. Şi parţial chiar a reuşit.

HTC Touch

Dar HTC Touch nu a ajuns unul dintre cele mai interesante dispozitive mobile ale anului datorită temei care imită funcţia multi-touch. Smartphone-ul companieitaiwaneze are un design atrăgător şi este foarte rapid. Asta deşi procesorul este doar de 201 MHz. HTC Touch este unul dintre puţinele PDA-uri cu funcţie de telefon care pot fi în acelaşi timp încadrate în clasa fashion.

Nokia 6300

Chiar dacă din punctul de vedere al facilităţilor nu impresionează, Nokia 6300, a devenit unul dintre cele mai populare modele graţie designului simplist şi preţului moderat. Nu este un telefon inteligent, nu are GPS, 3G sau alte funcţii avansate, dar are cam tot ce îi trebuie unui utilizator obişnuit. Se poate lăuda cu o greutate redusă, numai 91 de grame, slot pentru card microSD şi cameră foto de 2 MP.

Nokia 6300

LG Shine

LG Shine face parte din aceeaşi clasă de telefoane cu Nokia 6300 însă se diferenţiază la nivelul designului. LG Shine este un slider elegant, de tip fashion, dar care – la fel ca Nokia 6300 – nu impresionează la capitolul facilităţi. Spre deosebire de Nokia 6300,LG Shine , cântăreşte mai mult, 119 grame. Telefonul producătorului coreean include un program pentru vizualizarea documentelor, ceea ce pentru un dispozitivnon-smartphone, este de lăudat.

LG Shine

Alături de aceste modele, ar putea intra la fel de bine şi alte telefoane precum Sony Ericsson P1i, HTC Tytn II, Nokia E51, Sony Ericsson W910i sau Nokia N82. Şi ca la orice sfârşit de an, când oamenii îşi doresc ca anul ce urmează să fie şi mai bun, noi aşteptăm cu interes modelele anului 2008 care teoretic ar trebui să le depăşească pe cele din 2008.

iPhone şi Nokia N95

2007 a fost un an bogat în telefoane mobile. Parcă mai bogat decât anii precedenţi. Atât cantitativ, cât şi calitativ telefoanele anului 2007 le-au depăşit pe cele din anii trecuţi. Nokia s-a remarcat din nou, Sony Ericsson mai puţin ca în anii trecuţi, iar Apple le-a luat faţa, din punct de vedere mediatic, tuturor.

Apple iPhone

iPhone este fără îndoială telefonul anului 2007. Nu că ar fi venit cu cine ştie ce funcţii revoluţionare ci din alte două motive. Pe de o parte, a venit cu acest multi-touch după care se topesc americanii. Pe de altă parte, intrarea Apple pe piaţa telefoanelor a determinat producătorii deja clasici să grăbească procesul tehnologic şi să vină noutăţi prin care să contracareze curentul mediatic favorabil pentru iPhone.

iPhone

iPhone-ul a fost şi în redacţia go4it.ro. L-am văzut, l-am testat, ne-am plictisit de el repede. Nu ne-a impresionat. După 5 minute de gură-cască în faţa efectelor grafice, ne-am dat seama că nu are multe din funcţii pe care le vrem şi cu care suntem obişnuiţi la un telefon mobil normal. Cu alte cuvinte, dacă îl dezbrăcăm de multi-touch, iPhone este mult sub celelalte telefoane mobile, fie ele inteligente sau nu.

Cu toate astea iPhone merită titlul de telefonul anului pentru impactul pe care l-a avut atât în presă, cât şi asupra companiilor producătoare de telefoane mobile.

Nokia N95

Dacă n-ar fi fost iPhone, atunci cu siguranţă ar fi fost Nokia N95. Şi dacă la rândul său ar fi avut o baterie decentă, N95 ar fi putut fi telefonul perfect. Dar n-a fost cazul. Nokia N95 a impresionat prin design şi facilităţi. În special partea multimedia este la superlativ. Dacă din cauza lui iPhone, Nokia N95 nu a putut primi titlul de telefonul anului, atunci îl putem declara cel mai bun telefon multimedia. Pentru că merită un premiu.

Nokia N95

Nu este un telefon perfect, dar încearcă să îndeplinească pe cât posibil cât mai multe funcţii chiar dacă nu reuşeşte întotdeauna. GPS-ul, de exemplu, este una dintre cele mai slabe funcţii ale sale. Nokia N95 duce mai departe conceptul de telefon complet, care este capabil să realizeze toate funcţiile dependente de mobilitate, de la GPS, la multimedia, office şi Web browsing.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News