G5 Lite va fi o alternativă mai ieftină, cu puţine compromisuri, la flaship-ul LG

LG a lansat variante „mini” ale modelelor sale de top în anii precedenţi, însă pentru G5 se pare că strategia va fi puţin schimbată. Deşi nu a fost anunţat în mod oficial, pe site-urile din Panama şi Mexic ale companiei a fost listat un nou model LG G5 Lite, care se pare că va păstra designul şi proporţiile modelului de top, însă care va veni la un preţ mai mic şi cu hardware mai puţin puternic.

LG G5 Lite va fi aproape identic la exterior cu modelul G5 obişnuit. Compania a păstrat probabil proporţiile pentru a asigura compatibilitate cu accesoriile lui G5 precum amplificatorul audio, acumulatorul interschimbabil şi grip-ul pentru camera foto. Ba chiar şi câteva dintre componente vor fi comune între cele două modele, ecranul de 5,3” cu rezoluţie QHD fiind neschimbat.

Schimbările sunt evidente însă atunci când ne uităm sub carcasă şi găsim un chipset octa-core Snapdragon 652. Acesta vine cu patru nuclee Cortex A72 la 1,8 GHz şi patru nuclee Cortex-A53 la 1,5 GHz. De asemenea, memoria RAM a fost limitată la 3 GB, modulele de memorie fiind de tip LPDDR3, nu DDR4. Spaţiul de stocare intern rămâne de 32 GB, cu opţiunea de ataşare a card-urilor microSD.

Nu este clar dacă LG G5 Lite va oferi acelasi sistem dual-camera de pe G5-ul normal. Dacă într-adevăr doar procesorul şi memoria RAM sunt schimbate, iar diferenţa de preţ între cele două este destul de mare, probabil că LG G5 Lite ar putea oferi un raport performanţă/preţ mai bun. 

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat