Galaxy S6 şi S6 edge primesc Android Marshmallow în versiune beta

12.01.2016
Galaxy S6 şi S6 edge primesc Android Marshmallow în versiune beta

Samsung Galaxy S6 este pe cale să fie înlocuit de noul model S7, însă nu înainte de a fi upgradat la cea mai nouă versiune de Android, 6.0 Marshmallow. Deşi încă nu a venit acest moment pentru toţi utilizatorii de Galaxy S6, câţiva dintre ei vor putea testa o versiune încă în stadiu beta, atât pe modelul clasic, cât şi pe varianta „edge”. Partea cea mai bună este că versiunea Android 6.0.1 beta pentru Galaxy S6 a fost deja lansată de către Samsung.

Cei care sunt înscrişi în programul de testare al noilor versiuni de software pentru smartphone-uri Galaxy nu trebuie decât să acceseze meniul Software Update din setări şi pot începe instalarea versiunii Android 6.0.1 pe dispozitivele lor. Noutăţile constau în noi pictograme emoji, un panou de noitificări îmbunătăţit, „modul de utilizare privat” este acum mai uşor de accesat şi navigat, iar opţiunea de a instala automat toate actualizările software doar în timpul nopţii a fost adăugat. Cu funcţia „install overnight”, telefonul are timp între 2 şi 5 dimineaţa în fiecare seară să verifice dacă există şi să instaleze noi pachete software lansate de Samsung.

Galaxy S6 edge a primit însă o serie de îmbunătăţiri pentru „Edge panels”. Organizarea butoanelor disponibile în acest meniu este acum mult mai simplă, fiind eliminată nevoia de a accesa setările pentru a muta sau adăuga noi scurtături. De asemenea, pe lângă acces la contacte frecvente şi la aplicaţii preferate, există acum şi un nou panou numit „tasks”. Acesta poate să ofere acces rapid la automatizări, oferind acces la profile, pentru schimbarea rapidă a setărilor în funcţie de locul în care este utilizat telefonul, sau chiar o serie de acţiuni în succesiune printr-o singură apăsare de buton.

Samsung a promis în luna decembrie că Galaxy S6 şi S6 edge vor primi Android Marshmallow in cursul lunii ianuarie, iar acum suntem aproape de jumătatea lunii şi abia am primit o versiune beta. În cazul în care sistemul de operare în stadiu nefinalizat este destul de stabil, este posibil să vedem şi varianta finală înainte de data de 31 ianuarie. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult