HP Elite x3, un nou smartphone high-end cu sistem Windows 10

24.02.2016
HP Elite x3, un nou smartphone high-end cu sistem Windows 10

Prezentat la standul HP din cadrul expoziţiei Mobile Wolrd Congress, Elite x3 este un smartphone elegant bazat pe Windows 10, ce ar putea fi o alternativă interesantă la actuala navă amiral – modelul Lumia 950 XL oferit de Microsoft.

HP Elite x3

Încadrat la categoria phablet, Elite x3 este realizat în jurul unui ecran QHD cu diagonală 5.96˝. Telefonul este motorizat de Snapdragon 820, cel mai puternic chipset din oferta producătorului Qualcomm, ajutat cu 4 GB memorie RAM. Lista dotărilor este completată cu o cameră foto de 16 MP şi cameră frontală de 8MP, funcţie Qi wireless charging şi conector USB Type-C pentru încărcarea rapidă a bateriei,  respectiv 32 GB memorie internă expandabilă.

HP Elite x3 include funcţie de scanarea a irisului şi senzor de amprente. Carcasa de 7.8 mm grosime beneficiază de certificare MIL-STD-810G, oferind protecţie la praf şi umezeală, inclusiv scufundare până la o adâncime de 1 metru.

HP Elite x3 - detalii tehnice

Telefonul este livrat cu sistemul de operare Windows 10 Mobile şi suportă funcţionalitatea Microsoft Continuum, putând lua rolul unui PC complet funcţional.

De exemplu, dacă este conectat la un monitor prin HDMI şi sunt folosite accesorii precum mouse şi tastatură Bluetooth, telefonul va afişa un desktop similar cu cel de pe Windows 10 pentru PC, cu ferestre pentru aplicaţii şi meniu de Start. Pentru acest rol, HP a inclus pe spatele carcasei un conector special pentru staţie de andocare, disponibil ca accesoriu opţional.

HP Elite x3

Dat fiind nivelul dotărilor oferite, putem aştepta ca HP să ofere noul Elite x3 la un preţ destul de piperat.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult