Huawei Nova 3 şi 3i au fost lansate. Vin cu hardware performant la preţuri accesibile

19.07.2018
Huawei Nova 3 şi 3i au fost lansate. Vin cu hardware performant la preţuri accesibile

Huawei nu se poate abţine să nu lanseze noi smartphone-uri aproape săptămânal. După diverse modele de top din gama Honor, compania îşi întoarce atenţia înapoi spre brandul său principal, oferind două noi dispozitive high-end accesibile: Huawei Nova 3 şi Huawei Nova 3i, echipate cu chipset-uri puternice, algoritmi AI avansaţi şi design atrăgător, la preţuri foarte competitive.

Modelul principal din noua serie de telefoane este Huawei Nova 3. Spre diferenţă de cele două generaţii Nova din trecut, care erau dedicate segmentului mid-range, Nova 3 ţinteşte direct spre high-end, fiind echipat cu multe dintre componentele folosite în dezvoltarea modelelor P20 şi Honor 10.

Vorbim despre un smartphone cu ecran FullHD+ de 6,3” pe format 19,5:9 (cu un „notch” mai mare decât alte modele ale companiei), chipset Kirin 970 cu tehnologia GPU Turbo din fabrică, configuraţii cu 4 sau 6 GB memorie RAM şi o singură opţiune de stocare: 128 GB. Desigur, există şi un slot pentru card microSD care poate adăuga încă 256 GB.

La capitolul foto, avem de a face cu un sistem dual camera pe partea din spate cu senzori 24 + 16 megapixeli (f/1.8) şi un sistem dual camera frontal 20 + 2 megapixeli (f/2.0). Ambele camere beneficiază de funcţii AI pentru detecţia scenei şi îmbunătăţirea fotografiilor realizate, în timp ce camera foto frontală poate fi folosită pentru deblocare prin recunoaştere facială în „toate condiţiile de iluminare”, spune Huawei. Spre diferenţă de P20, Huawei Nova 3 beneficiază şi de un jack de căşti, iar senzorul de amprentă a fost poziţionat pe partea din spate.

Nova 3i este însă un soi de versiune „Lite” a lui Nova 3. Acesta schimbă chipset-ul Kirin 970 cu modelul imediat următor, Kirin 710, vine într-o singură variantă cu 4 GB memorie RAM şi beneficiază de o camere cu senzori 16 + 2 megapixeli pe spate şi 24 +2 megapixeli pe partea frontală. Display-ul rămâne neschimbat, la fel şi cei 128 GB de stocare internă.

Huawei Nova 3 este disponibil în China la un preţ de aproximativ 450 de dolari, preţ la care alte companii vând dispozitive din gama mid-range, în timp ce Nova 3i porneşte de la un preţ de aproximativ 300 dolari. În trecut, Huawei a adus dispozitivele Nova şi în Europa, deci există posibilitatea să le vedem şi în magazinele din România.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult