Huawei îmbunătăţeşte performanţa pe P20, Mate 10 şi multe alte telefoane cu un update software

17.07.2018
Huawei îmbunătăţeşte performanţa pe P20, Mate 10 şi multe alte telefoane cu un update software

Huawei a introdus funcţia GPU Turbo odată cu noua sa serie de dispozitive Honor pentru gaming cu modelele Play şi 9i. Aceasta promite performanţă îmbunătăţită în jocuri cu 60% şi un consum de energie cu 30% mai mic, lucru promiţător având în vedere faptul că cipurile grafice din dispozitivele companiei au tras în jos performanţa în comparaţie cu alte dispozitive de pe piaţă. Se pare că funcţia GPU Turbo vine şi pe alte modele ale companiei, inclusiv pe vârfurile de gamă din seriile P20 şi Mate 10.

Compania a prezentat planul de lansare pentru actualizarea software care va fi aplicată multor modele de pe piaţă, începând cu seriile Mate 10 şi P20 în luna august a acestui an.

Astfel, luna viitoare modelele Mate 10, Mate 10 Pro, Mate RS, P20 şi P20 Pro vor primi actualizarea pe modelele comercializate în Europa, Rusia, Asia, Orientul Mijlociu şi Africa. Întrucât dispozitivele nu sunt disponibile decât parţial în Statele Unite, probabil că Huawei nu va lansa actualizarea pentru această regiune. Această mişcare ar putea fi şi o consecinţă a faptului că guvernul american încearcă la fiecare pas să pună beţe în roate companiei.

Următoarele modele de pe listă sunt Huawei Mate 10 Lite, Nova 2i, P Smart, Y9 (2018) şi P20 Lite care vor primi actualizarea în toate pieţele în care sunt disponibile. P20 Lite va fi actualizat doar în regiunile menţionate anterior, însă.

În cele din urmă, modelele Huawei Mate 9, Mate 9 Pro, P10 şi P10 Plus vor fi ultimele care vor primi acces la funcţia GPU Turbo, actualizarea fiind programată pentru luna noiembrie a acestui an, probabil în preajma lansării următoarei generaţii de dispozitive Mate.

Huawei susţine că lucrează deja cu dezvoltatorii de jocuri pentru a asigura compatibilitate cu această funcţie, care doreşte în primul rând să ofere o experienţă de joc mult îmbunătăţită pentru utilizatori. Primele jocuri care oferă suport oficial pentru GPU Turbo sunt PUBG Mobile şi Mobile Legends: Bang Bang, jocuri de mobil foarte populare în special în China.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult