Huawei a anunţat vârful său de gamă P8 şi terminalul-gigant P8 Max

Huawei a anunţat vârful său de gamă P8 şi terminalul-gigant P8 Max

Producătorul chinez Huawei a prezentat în această după-amiază telefonul P8, vârful său de gamă urmând să concureze bazându-se pe aceeaşi combinaţie între performanţă şi preţ cunoscută de la generaţiile anterioare Ascend P6 şi Ascend p7. Împreună cu acesta, Huawei a prezentat şi monstruosul P8 Max, un telefon-gigant cu ecran de 6,8”.

Acum doi ani, Huawei a lansat elegantul telefon Ascend P6, iar versiunea ulterioară P7 a ridicat ştacheta calităţii şi a impresionat cu construcţia sa. După două modele similare, producătorul chinez a considerat că a sosit timpul unei schimbări, iar noul P8 abandonează prefixul Ascend şi oferă un design nou.

O parte din elementele cunoscute de la modelele anterioare s-au păstrat, cum ar fi butoanele metalice de mici dimensiuni sau perechea de tăviţe SIM şi MicroSD. Huawei a abandonat însă muchiile ascuţite şi suprafeţele ample de sticlă, noul P8 folosind o carcasă monobloc cu margini rotunjite care este fabricată din aluminiu.

Telefonul are o grosime de numai 6,4 milimetri, iar carcasa este mai compactă decât ne-am aşteptat deoarece ecranul cu diagonală de 5,2” are margini foarte subţiri şi acoperă peste 78% din suprafaţa părţii frontale. Disponibilă în nuanţe de auriu palid, auriu, gri şi negru, carcasa este tratată cu o peliculă oleofobică care va oferi o rezistentă mai bună la apă.

Managerul Richard Yu este un cunoscut detractor al ecranelor QHD, deci nu este de mirare că P8 oferă un ecran IPS cu rezoluţie Full HD. Platforma hardware este construită în jurul unui procesor HiSilicon Kirin 930 dezvoltat chiar de către companie. Folosind o configuraţie big.LITTLE, acesta oferă patru nuclee ARM Cortex-A53 tactate la 1,5 GHz şi patru nuclee ARM Cortex-A53 Enhanced tactate la 2 GHz, însă nu este prea clar încă ce înseamnă acel „enhanced” dincolo de evidenta supra-tactare peste frecvenţele recomandate de ARM. Interfaţa grafică este un ARM Mali-T624 MP4, pe care Huawei l-a folosit şi la modelul anterior Kirin 920. Conform companiei, acest procesor va dubla performanţele GPU ale modelului anterior Ascend P7 şi va oferi performanţe CPU îmbunătăţite cu 80 de procente.

Asemănător cu procesorul Qualcomm Snapdragon 615, Kirin 930 spune cam totul despre segmentul vizat de către Huawei: gama mid-range superioară, aşa cum a fost cazul modelelor anterioare P6 şi P7. Platforma hardware este completată de 3 GB de memorie RAM, 16 sau 64 GB de memorie internă extensibilă şi o baterie cu o capacitate de 2680 mAh.

Ascend P7 a pus un accent special pe camerele foto, iar P8 continuă în această direcţie. Noul telefon Huawei foloseşte un interesant senzor de 13 MP cu matrice RGBW, un sistem de stabilizare optică şi un procesor dedicat de imagine produs de către Altek. Sistemul de captură este promiţător, Huawei afirmând că această cameră foto va oferi un nivel de zgomot redus cu 78 de procente (probabil în comparaţie cu modelul său anterior), o luminozitate superioară cu 35 de procente, o acurateţe coloristică mai bună şi o dinamică superioară. Camera frontală pare similară deoarece foloseşte tot un senzor de 8 MP, remarcându-se doar câteva trucuri software în plus.

La fel ca modelul anterior, şi Huawei P8 va fi disponibil într-o versiune Dual SIM care va permite inserarea unei a doua cartele Nano SIM în locul cardului MicroSD. De data aceasta însă, acest model va fi disponibil oficial şi în România. Producătorul a acordat o atenţie deosebită părţii de comunicaţie, Huawei lăudându-se cu cele două antene care pot comuta rapid pentru compensarea atenuării fără întreruperea datelor, cu posibilitatea de alocare liberă a celor două SIM-uri cu cele două modem-uri 4G interne (deoarece unul oferă semnal mai bun şi mai multe benzi LTE) şi cu descoperirea mai rapidă a reţelelor în roaming.

În final, Huawei a prezentat o serie de noutăţi software, cum ar fi modulul îmbunătăţit pentru interceptarea aplicaţiilor gurmande, interpretarea atingerii ecranului cu încheietura falangelor degetului pentru declanşarea unor moduri speciale de lucru (cum ar fi selectarea şi decuparea), procesarea audio Dolby şi atenuarea zgomotului de fundal al microfonului de pe headset cu nişte algoritmi software speciale.

Surpriza a fost prezentarea terminalului P8 Max, un terminal-gigant care oferă un ecran IPS Full HD cu o diagonală de 6,8”. Acesta preia toate caracteristicile modelului P8, însă panoul IPS oferă o saturaţie superioară, procesorul este tactat la 2,2 GHz (şi redenumit Kirin 935) iar bateria are o capacitate mărită la 4360 mAh. În plus, şi designul este puţin diferit, remarcându-se dispariţia separatoarelor antenelor de pe rama laterală şi mutarea ferestrei din sticlă în partea inferioară. Carcasa este în rest similară, aceasta lăudându-se cu un ecran care acoperă nu mai puţin de 83 de procente din partea frontală şi o grosime de 6,8 milimetri, mai mică decât cea a altor telefoane-gigant precum iPhone 6 Plus sau Galaxy Note.

P8 Max va folosi şi o versiune particularizată a interfeţei Huawei Emotion UI, aceasta oferind un mod landscape cu ferestre multiple, single hand mode şi altele.

Huawei P8 va fi disponibil în România de la sfârşitul lunii mai în ofertele operatorilor Vodafone şi Orange, precum şi în cele ale comercianţilor retail. Acesta va avea un preţ de 499€ în cazul versiunii cu 16 GB de memorie internă şi 599€ în cazul celei cu 64 GB de memorie internă. Versiunea P8 Max va sosi ceva mai târziu, cândva în cursul verii, şi va avea preţuri de 549€ pentru versiunea cu 32 GB de memorie internă şi 649€ pentru cea cu 64 GB de memorie internă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult