Huawei a dezvăluit când va lansa primul său smartphone 5G

18.04.2018
Huawei a dezvăluit când va lansa primul său smartphone 5G

În ciuda faptului că la toate convenţiile şi târgurile de tehnologie se vorbeşte foarte mult despre noul standard telecom 5G, utilizatorii finali nu prea au avut ocazia să vadă această tehnologie în acţiune. Dacă planurile Huawei vor coincide cu cele ale întregii industrii însă, se pare că până anul viitor nu vom vedea pe piaţă noi terminale bazate pe această tehnologie. Se pare însă că primul său dispozitiv capabil de viteze crescute pentru transferul de date wireless nu va fi unul din gama P, ci un dispozitiv Mate.

În cadrul unui summit care are loc în Shenzen, un reprezentant Huawei a dezvăluit că planul companiei pentru lansarea unui smartphone echipat cu modem 5G va fi îndeplinit abia în cea de-a doua jumătate a anului 2019, moment în care mulţi operatori telecom din lume vor şi porni reţelele capabile să susţină traficul de date 5G.

Întrucât Huawei lansează în primăvara fiecărui an o nouă generaţie de dispozitive flagship din seria P şi în toamnă, deci în cea de-a doua jumătate a anului, o nouă generaţie de dispozitive Mate, care de obicei sunt folosite pentru a prezenta şi noi tehnologii. În ultimii câţiva ani, dispozitivele Mate au fost cele care primesc primele o nouă generaţie de procesoare Kirin, iar probabil că anul viitor tot acestea vor fi primele care vor beneficia de tehnologie 5G.

Avantajele reţelelor 5G sunt în primul rând viteza crescută a traficului de date, însă acestea ar trebui să îmbunătăţească şi latenţa conexiunii, oferind performanţă comparabilă cu cea de pe cablu (viteze de peste 1 Gigabit, latenţe de ordinul milisecundelor).

Momentan Huawei abia a lansat seria de smartphone-uri P20 la începutul acestei luni, acestea fiind deja disponible şi în România.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult