Huawei este acum pe locul trei în topul producătorilor de telefoane mobile

Huawei este acum pe locul trei în topul producătorilor de telefoane mobile

Huawei a reuşit în trimestrul doi al lui 2015 să urce pe locul trei în topul producătorilor de telefoane mobile. Compania chineză se află astfel înaintea companiilor precum Xiaomi, Lenovo-Motorola şi Microsoft, însă în continuare nu poate depăşi performanţele înregistrate de Apple şi Samsung. Huawei a livrat 30,5 milioane unităţi de telefoane mobile în această perioadă, o creştere cu 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Microsoft rămâne astfel pe locul al patrulea. Chiar dacă deţine întreaga divizie de telefoane mobile cumpărată de la Nokia, care include atât smartphone-urile Lumia (acum cu branding Microsoft), cât şi seria de dispozitive non-smart, eforturile minime investite în dezvoltarea dispozitivelor au dus la o scădere considerabilă a producţiei şi a cotei de piaţă. Huawei deţine în acest moment 7% din piaţă la nivel global, în spatele Apple cu 10% şi Samsung cu 20,5%.

Vorbind strict de smartphone-uri, clasamentul la nivel mondial nu se schimbă foarte mult. Samsung este pe primul loc cu 21,2% din piaţă, Apple pe locul 2 cu 14% din piaţă, Huawei pe locul 3 cu 9% din piaţă, iar Xiaomi şi Motorola pe locurile 4 şi 5 cu 5,8, respectiv 4,8 din piaţă. Microsoft nici nu apare în rapoartele Strategy Analytics, fiind inclus la grămadă cu alţi producători în categoria „Others”. Se pare că Huawei nu este singura companie în ascensiune, ci întreaga industrie de dispozitive mobile este în creştere, numărul de unităţi livrate în trimestrul doi al acestui an fiind cu 15,1% mai mari decât anul trecut.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult