Huawei Honor 6 Plus include un sistem dual-camera

24.11.2014
Huawei Honor 6 Plus include un sistem dual-camera

Huawei pregăteşte o nouă variantă a lui Honor 6, puţin mai mare, dar la fel de performantă, care a fost dezvăluită de comisia de apropbare a dispozitivelor din China, TENAA. Avem de a face cu un dispozitiv nu foarte diferit faţă de cel din care a evoluat, însă care vine cu o serie de particularităţi care îl fac să iasă puţin în evidenţă.

Noul smartphone se intitulează Honor 6 Plus şi asemeni modelului mai mare cu nume asemănător din tabăra adversă, integrează un display Full HD cu diagonala de 5,5”. Acesta include acelaşi procesor proprietar HiSilicon Kirin 920 (octa-core 1,8 GHz) regăsit şi în varianta iniţială a lui Honor 6 şi în Ascend Mate 7, alături de 3 GB de memorie RAM, 32 GB spaţiu de stocare şi un lăcaş pentru carduri microSD.

Până aici nu putem observa nimic ieşit idn comun, însă partea din spate a lui Honor 6 Plus dezvăluie ceva inedit: un sistem dual-camera. Până în prezent, nu au existat foarte multe modele de smartphone-uri cu capabilităţi de captură foto folosind doi senzori. Cel mai recent exemplu de cameră dual este HTC One M8, iar înaintea lui telefoanele şi tabletele care aveau capabilităţi 3D precum HTC Evo 3D şi LG Optimus 3D. Nu ştim încă ce vom putea face cu cei doi senzori, însă având în vedere că fotografia şi filmările 3D nu mai sunt „la modă”, sunt slabe şanse să vedem astfel de capturi.

Nu ştim încă dacă Huawei doreşte să lanseze acest smartphone în viitorul foarte apropiat, însă dacă a ajuns la comisia de certificare din China, probabil că specificaţiile sale au ajuns într-un stadiu foarte avansat. Din imagini nu pare a fi decât un Honor 6 mărit, fiind mai degrabă încă o opţiune pentru cei care sunt în căutare de display-uri mai mari de 5” decât un terminal complet nou.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult