Huawei P10 Lite a fost anunţat oficial. Vine cu un design diferit şi hardware mid-range premium

17.03.2017
Huawei P10 Lite a fost anunţat oficial. Vine cu un design diferit şi hardware mid-range premium

Huawei P10 Lite a început să apară listat în ofertele magazinelor online imediat după anunţul oficial al modelelor P10 şi P10 Plus, însă abia acum existenţa acestui dispozitiv a fost anunţată în mod oficial. Se pare însă că Huawei a decis să ducă modelul mai ieftin într-o direcţie puţin diferită faţă de variantele din gama „flagship”, adoptând o construcţie diferită, pe lângă eliminarea sistemului dual-camera şi utilizarea unui hardware „mid-range”.

Modelul P10 lansat la MWC în urmă cu două săptămâni vine cu o construcţie predominant metalică, însă pentru P10 Lite, Huawei a ales panouri de sticlă îmbinate cu o ramă metalică pe margini. Designul acestui dispozitiv nu pare să sară foarte mult faţă de cel al lui Honor 8 Lite (sau P8 Lite 2017, cum este numit în anumite regiuni), păstrând însă câteva elemente de la P10.

Astfel, dispozitivul vine cu colţurile rotunjite pe care le-am întâlnit la Bercelona pe noile modele, însă păstrează senzorul de amprentă încadrat într-un pătrat cu colţuri rotunjite pe partea din spate, similar cu cel de pe Huawei P9. Camera foto beneficiază de un singur senzor, în timp ce jack-ul audio a fost poziţionat în partea de sus, spre diferenţă de P10 standard, care îl are în partea de jos, lângă mufa USB Type-C.

La capitolul hardware intern avem de a face pe P10 Lite cu un chipset Kirin 658, care pare să fie o versiune mai rapidă a lui 655, lansat anul trecut, 4 GB memorie RAM (la fel ca P10), 32 GB spaţiu de stocare, slot pentru carduri microSD şi un acumulator de 3.000 mAh cu încărcare rapidă (9V/2A). Camera foto de 12 megapixeli pare să fie aceeaşi pe care am întâlnit-o şi pe alte modele Huawei şi Honor, însă în variantă single-sensor, fără zoom, stabilizare optică, efect de blur şi alte funcţii avansate. Camera foto frontală beneficiază probabil de acelaşi senzor de 8 megapixeli de pe Huawei P9.

Preţul anunţat pentru Marea Britanie este de 299 lire, echivalent cu 350 de euro în restul europei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult