Japan Display Inc. adoptă formatul de display 18:9 pentru smartphone-uri. Ar putea fi folosit pe noile Sony Xperia

20.06.2017
Japan Display Inc. adoptă formatul de display 18:9 pentru smartphone-uri. Ar putea fi folosit pe noile Sony Xperia

Samsung şi LG încearcă să impună un nou standard pe piaţa de display-uri de smartphone, cu raport de aspect alungit. Se pare că şi alţi producători de panouri pentru mobile adoptă noul format, cel mai nou fiind Japan Display Inc., care a anunţat disponibilitatea pentru producători pentru panouri cu raport de aspect 18:9. Acest lucru înseamnă că în curând vom vedea dispozitive de acest gen şi de la producători de smartphone-uro din Japonia precum Sony sau Sharp.

În timp ce Samsung şi LG adoptă panouri cu raport de aspect 18,5:9 şi 18:9 high-end, cu rezoluţii mai mari decât standardul din prezent pentru flagship-uri, QHD, JDI abordează situaţia puţin diferit. Compania a anunţat disponibilitatea unor panouri 18:9 cu rezoluţie 2160 x 1080 pixeli, care vor fi realizate în parteneriat cu alte câteva companii din Japonia. Este vorba despre Sony, Hitachi şi Toshiba, care cel mai probabil vor fi şi primii integratori ai panourilor.

Conform informaţiilor disponibile, panourile sunt realizate folosind tehnologia Full Active LCD, nu AMOLED ca în cazul Samsung. Modelul de smartphone prezentat de JDI care pare să împrmute sensibilităţile de design ale noilor Galaxy S8 şi LG G6, oferind margini subţiri de jur împrejurul ecranului. Desigur, acesta nu este un telefon final, ci doar un prototip realizat pentru a demonstra tehnologia.

Nu este clar când vom vedea primele dispozitive de la Sony cu acest tip de display, însă cel mai probabil compania va anunţa noi smartphone-uri la IFA 2017, care va avea loc în septembrie la Berlin.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult