Lenovo va lansa smartphone-uri cu aplicaţii Microsoft pre-instalate

23.08.2016
Lenovo va lansa smartphone-uri cu aplicaţii Microsoft pre-instalate

Întrucât platforma mobilă Windows Phone/10 Mobile nu pare să crească în popularitate, Microsoft s-a reorientat în ultimii câţiva ani către dezvoltarea de aplicaţii pentru sistemele de operare concurente şi către parteneriate cu producătorii importanţi de smartphone-uri. După Samsung, OnePlus, ASUS, Xiaomi LG şi Sony, şi Lenovo va livra smartphone-uri cu software Microsoft pre-instalat.

Asemeni înţelegerilor încheiate în anii precedenţi, Lenovo va începe să lanseze smartphone-uri în toată lumea echipate cu aplicaţiile Microsoft Office, OneDrive şi Skype. Microsoft speră astfel să atragă un număr mai mare de utilizatori către produsele sale cloud, acestea fiind complet gratuite pentru utilizare pe mobil. Cei care sunt mulţumiţi de  aceste servicii ar putea apoi să înceapă să le folosească şi pe desktop-uri, unde acestea sunt disponibile sub formă de abonament, sau cu funcţionalitate limitată pe gratis.

Nu a fost menţionat de când smartphone-urile Lenovo să integreze software de la Microsoft, însă probabil că parteneriatul vizează mai degrabă piaţa din China, decât pe cea din vest. Lenovo are o prezenţă modestă sub brand propriu în Europa şi Statele Unite şi moderată sub brandul Moto. În schimb, compania este printre cele mai populare în domeniul mobil în China, unde Microsoft pare să înceapă o expansiune mai mare.

Desigur, vestea proastă pentru cei care vor cumpăra smartphone-uri Lenovo şi care nu plănuiesc să beneficieze de servicii Microsoft este încă un strat de bloatware care trebuie îndepărtat odată cu prima iniţializare a dispozitivului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult