LG G5 ar putea fi un smartphone modular, asemănător cu Project Ara de la Google

18.02.2016
LG G5 ar putea fi un smartphone modular, asemănător cu Project Ara de la Google

Mai sunt doar câteva zile până când vom avea detalii complete despre LG G5, însă acest lucru nu înseamnă că nu pot să mai apară câteva zvonuri înainte de lansarea oficială. În trecut am aflat câteva informaţii despre caracteristicile modulare al telefonului, iar acum putem vedea pentru prima dată cum putem îmbunătăţi telefonul folosind noi accesorii inteligente.

O nouă imagine descrie posibilitatea ataşării de noi componente la LG G5, care ar putea adăuga noi funcţii sau ar putea îmbunătăţi funcţiile deja disponibile pe noul smartphone al companiei. Noile informaţii vorbesc despre un „Magic Slot” care ar facilita conectarea de dispozitive şi care ar putea oferi acces la schimbarea acumulatorului din interiorul telefonului.

În imagine putem vedea un accesoriu dedicat celor pasionaţi de fotografie. Este vorba despre un mâner foto, care se conectează în partea de jos a dispozitivului şi oferă posibilitatea de a realiza fotografii mai bune, graţie posibilităţii de a ţine telefonul mai bine în mână, cât şi butoanelor dedicate pentru captură şi setări. Deşi imaginea nu este tocmai clară, pot fi observate aproximativ trei butoane, care ar putea avea funcţii normale asemeni unui aparat foto, precum declanşator, buton pentru înregistrare video sau acces la anumite opţiuni de configurare, cât şi o rotiţă care este de obicei folosită pentru setarea diafragmei, pentru setarea timpului de expunere sau pentru reglarea altor parametri precum ISO.

Conform zvonurilor, LG va anunţa în cadrul conferinţei de lansare dedicată modelului G5 programul „G5 and friends”, „prietenii” fiind aceste accesorii compatibile cu standardul Magic Slot. Primele două accesorii vor fi acest „camera grip”, care va include şi un acumulator extra de 1.100 mAh şi un modul DAC cu cip dedicat pentru îmbunătăţirea fidelităţii audio. Se pare că modulul audio va fi realizat în parteneriat cu Bang and Olufsen şi va purta numele LG Hi-Fi.

Alături de aceste două module , LG pregăteşte şi alte accesorii externe. Unul dintre acestea ar putea fi LG 360 Cam, care poate înregistra fotografii la 360 de grade folosind un senzor de 16 megapixeli. Imaginile rezultate vor putea fi redate pe headset-ul VR de la LG care va fi lansat odată cu noul G5. Configurarea modulelor şi accesoriilor va fi posibilă cu ajutorul noii aplicaţii LG Friends Manager.

Faptul că informaţiile disponibile sunt atât de detaliate sugerează că există un sâmbure de adevăr pe undeva. Până la evenimentul de lansare de duminică nu vom putea şti cu certitudine dacă LG într-adevăr LG G5 este un smartphone modular sau dacă aceste accesorii într-adevăr există. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult