LG Mobile a înregistrat o creştere de 38% în T3 faţă de 2013

29.10.2014
LG Mobile a înregistrat o creştere de 38% în T3 faţă de 2013

LG este într-o continuă creştere pe piaţa de smartphone-uri, reuşind să livreze un număr record de unităţi în trimestrul trei din 2014. Este vorba despre 16,8 milioane de unităţi, o creştere de 38% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi de 16 procente faţă de trimestrul doi. Astfel, T3 din 2014 devine cea mai profitabilă perioadă din ultimii cinci ani ai companiei.

Divizia LG Mobile a încasat 4,14 miliarde de dolari în vânzări, dintre care 163,16 milioane profit. Deşi am putea să presupunem că succesul flagship-ului LG G3 a ridicat aceste cifre, adevărul este că produsele din categoria mid-range şi entry-level au contribuit cel mai mult. Probabil că decizia de a lansa şi alte dispozitive mai ieftine cu numele G3 a fost cea mai bună strategie, oferind astfel produse din clasa de mijloc cu branding premium.

Aparent, LG doreşte să construiască pe baza succesului seriei G, dar şi a dispozitivelor mai modeste din seria L. Compania doreşte ca viitoarele dispozitive din aceste serii să întărească poziţia companiei pe această piaţă, în ciuda faptului că ofertele rivalilor sunt din ce în ce mai competitive.

La nivel de companie, LG Electronics a încasat 14,54 de miliarde în trimestrul trei, cu profit de 449 de milioane de dolari. Şi această cifră reprezintă o creştere faţă de anul trecut, însă ceva mai modestă. Este vorba despre 7,4 procente în plus la capitolul încasări şi o dublare a profitului faţă aceeaşi perioadă a lui 2013.

Rivalul său principal, Samsung, nu o duce atât de bine, aşteptându-se la profituri mai mici cu 60% faţă de 2013 pentru trimestrul trei. Samsung este sub asalt din toate direcţiile, atât în cazul smartphone-urilor low-end, cât şi ale celor high-end de companii precum Xiaomi şi Apple.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult