LG Optimus Vu 2 soseşte în această toamnă, odată cu Galaxy Note 2

11.07.2012
LG Optimus Vu 2 soseşte în această toamnă, odată cu Galaxy Note 2

LG face eforturi pentru a se asigura că urmaşul lui Samsung Galaxy Note are parte de competiţie încă din ziua lansării şi pregăteşte introducerea lui Optimus Vu 2 aproape în acelaşi timp cu Galaxy Note 2.

LG Optimus Vu

La fel ca şi creaţia celor de la Samsung, LG Optimus Vu 2 este un hibrid smartphone/tabletă care oferă întreaga funcţionalitate a unui telefon mobil, dar are dimensiuni ce amintesc mai degrabă de o tabletă compactă. Spre deosebire de Galaxy Note 2, care merge pe idea folosirii unui ecran HD cu format wide, Optimus Vu 2 adoptă formatul 4:3 specific tabletelor Apple iPad, complet cu rezoluţia 1024×768 pixeli.

Alături de ecranul touch capacitiv de 5 inch, rămas practic neschimbat de la predecesorul său, Optimus Vu 2 vine echipat cu un nou chipset din familia Snapdragon S4, cu CPU dual-core la 1.5 GHz. Sistemul de operare livrat la momentul lansării este Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

De cealaltă parte a baricadei, Samsung Galaxy Note 2 adoptă aceiaşi platformă hardware folosită şi de celebrul Galaxy S3, remarcată prin chipsetul Exynoss quad-core foarte performant. Comparat cu ecranul de 5 inch al lui Optimus Vu 2, ecranul wide de 5.5 inch instalat pe Galaxy Note 2 va părea considerabil mai mare, dar fiind întins mai mult pe lungimea carcasei aspectul general al produsului ar trebui să fie mai puţin pătrăţos. Deşi la o primă impresie poate părea neimportant, folosirea unui ecran wide este un atu important pentru Galaxy Note 2, ce îi va permite să treacă mai uşor drept telefon mobil, în ciuda construcţiei supradimensionate.

Samsung Galaxy Note vs Galaxy Y

Ambele produse sunt aşteptate în perioada lunii septembrie sau octombrie, în funcţie de condiţiile pieţei. Conform ultimelor zvonuri, Galaxy Note 2 va fi prezentat oficial în preajma târgului de electronice IFA, organizat la Berlin la sfârşitul lunii august sau începutul lunii septembrie. Cât despre Optimus Vu 2, LG pare să aibă plănuit evenimentul oficial de prezentare chiar înainte de începerea târgului IFA. În ciuda sincronizării evenimentelor de lansare, este puţin probabil ca Galaxy Note 2 şi Optimus Vu 2 să se concureze serios unul pe celălalt, date fiind diferenţele evidente de design. Ne putem aştepta ca Optimus Vu 2 să fie pe placul celor acomodaţi deja cu formatul unei tablete, dar doresc să o înlocuiască cu ceva mai uşor de transportat şi la fel de confortabil de utilizat. În schimb, ajutat de aspectul mai puţin pătrăţos, Galaxy Note 2 ar putea să-i atragă pe fanii telefoanelor supradimensionate, foarte numeroşi în regiuni ca Statele Unite.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult