Lista de specificaţii tehnice pentru Galaxy S8+ confirmă încă o dată zvonurile din trecut

23.02.2017
Lista de specificaţii tehnice pentru Galaxy S8+ confirmă încă o dată zvonurile din trecut

Evenimentul de lansare pentru Samsung Galaxy S8 va avea loc abia peste o lună, însă Samsung nu mai poate ţine detaliile despre acesta secrete pentru prea multă vreme. După toate fotografiile spion, detaliile dezvăluite în aplicaţii oficiale Samsung şi diverse zvonuri neconfirmate, vine acum o listă de specificaţii hardware ale modelului Galaxy S8+, care confirmă din nou informaţiile de până acum, însă de această dată sursa are o reputaţie aproape impecabilă.

Evan Blass, celebrul „leaker” de pe Twitter şi redactor la Venture Beat, a publicat pe internet lista de specificaţii „oficială” pentru modelul superior al gamei Galaxy S8. Modelul S8+ va fi echipat cu un ecran cu diagonală de 6,2” cu colţuri rotunjite. Acesta va fi realizat folosind tehnologia Super AMOLED de la Samsung şi afişa o rezoluţie QHD+, ceea ce sugerează că şi S8 va aborda formatul 18:9, pe care l-am întâlnit în zvonurile despre LG G6.

În afară de noul design fără margini, un nou chipset Snapdragon sau Exynos şi un display mai mare, se pare însă că Galaxy S8 nu va fi cu mult diferit faţă de Galaxy S7. Telefonul va beneficia de un senzor foto de 12 megapixeli echipat cu tehologie dual-pixel, o cameră frontală de 8 megapixeli, rezistenţă la apă IP68, 64 GB spaţiu de stocare intern, slot microSD, 4 GB memorie RAM şi capabilitate de încărcare wireless.

Câteva bonusuri împrumutate de la „defunctul” Note7 sunt Samsung Knox şi un scaner pentru Iris, pentru securizare mai bună a conţinutului stocat pe dispozitiv. O altă noutate pentru seria Galaxy S8 o reprezintă headset-ul din pachet, care pare să fie realizat în parteneriat cu AKG, în ciuda faptului că Samsung a cumpărat anul trecut Harman/Kardon, un producător premium de echipamente audio.

Evenimentul de anunţ pentru Galaxy S8 şi S8+ este aşteptat pe 29 martie, iar lansarea oficială în magazine ar putea avea loc pe 21 aprilie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult