Designul Galaxy S8 confirmat de o aplicaţie Samsung scăpată pe internet [UPDATE]

21.02.2017
Designul Galaxy S8 confirmat de o aplicaţie Samsung scăpată pe internet [UPDATE]

Probabil că vom vedea pentru prima dată designul lui Galaxy S8 de la Samsung în cadrul unui clip scurt de prezentare la MWC 2017, însă o parte din zvonuri legate de designul noului flagship Samsung sunt deja confirmate chiar de o aplicaţie a companiei. Se pare că versiunea scăpată pe internet a aplicaţiei Secure Folder pentru Galaxy S7 include un ghid de utilizare în care apare silueta unui smartphone foarte similar cu cel care a apărut în fotografii spion săptămânile trecute sub numele de Galaxy S8.

Imaginea descrie un smartphone  cu un ecran mare, care acoperă o mare parte a dispozitivului, cu margini curbate şi colţuri rotunjite. În jurul display-ului poate fi observată o ramă foarte subţire, atât în laterale, cât şi în părţile de sus şi de jos, iar lipsa unui buton fizic este astfel în mare parte confirmată. Aplicaţia Secure Folder a debutat pe Galaxy Note7, însă abia de curând, odată cu update-ul la Android 7.0 al lui Galaxy S7, a apărut pe internet şi o variantă compatibilă cu flagship-ul de anul trecut.

Este foarte posibil ca Secure Folder să fie o funcţie integrată încâ din prima zi pe Samsung Galaxy S8, care însă va fi disponibilă şi pe Google Play Store pentru actualizare mai rapidă, asemeni altor aplicaţii integrate în interfaţa Samsung Experience. Având în vedere că această funcţionalitate poate securiza anumite foldere din telefon folosind autentificarea cu ajutorul amprentei, mai mult ca sigur că senzorul pentru citirea acesteia a fost mutat pe spatele dispozitivului, undeva în jurul camerei foto, cum sugerau şi fotografiile scăpate pe internet.

Galaxy S8 este programat să debuteze în mod oficial la sfârşitul lunii martie, iar informaţiile disponibile în acest moment spun că va fi echipat cu chipset Snapdragon 835 sau Exynos 9, 6 GB memorie RAM şi un ecran mult mai mare decât în trecut, într-o carcasă de dimensiuni similare. Lansarea în magazine este aşteptată în luna aprilie.

UPDATE: Au apărut între timp şi noi imagini cu telefonul de undeva din China. Acesta pare să semene foarte mult cu imaginea de mai sus, cât şi cu telefonul care a apărut în fotografii săptămânile trecute.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult