Motorola a găsit un prim partener pentru Ara, conceptul său de telefon modular

Motorola a găsit un prim partener pentru Ara, conceptul său de telefon modular

La sfârşitul lunii trecute, Motorola a anunţat că intenţionează să dezvolte un smartphone modular care să poată fi asamblat din bucăţi după preferinţele şi necesităţile utilizatorului: Ara. La acea dată, Motorola nu avea prea multe de prezentat, însă compania intenţionează să treacă cât mai repede de etapa pur conceptuală şi să găsească, cu ajutorul unui partener, o metodă de tipărire 3D rapidă şi fiabilă.

Ideea Motorola nu este complet originală, un designer olandez prezentând cu doar o lună înainte un concept similar numit Phonebloks. Cum un producător consacrat de telefoane mobile are însă mai multe şanse de a duce la bun sfârşit un astfel de proiect ambiţios, autorul Phonebloks a anunţat că eforturile pentru dezvoltarea unui telefon modular au fuzionat, comunitatea creată în jurul produsului său urmând să ajute producătorul Motorola cu dezvoltarea unei platforme software deschise.

Pasul următor pentru Motorola a fost descoperirea unui partener care să-i ofere tehnologiile necesare pentru tipărirea 3D a componentelor viitoarelor produse.  Compania nord-americană 3DSystems, un furnizor de soluţii de tipar tridimensional, a anunţat că a semnat un parteneriat cu Motorola prin care se angajează să dezvolte tehnologii noi de tipar 3D care să permită fabricarea variatelor componente în cantităţi mari, primind în schimb o exclusivitate pentru fabricarea acestora.

Trebuie subliniat însă că tehnologiile actuale de tipar 3D par a nu corespunde cerinţelor proiectului Ara, 3DSystems trebuind să dezvolte mai întâi de toate noi procese de fabricaţie mai bune. Chiar dacă cercetările acestui nou partener vor fi fructuoase, Ara nu pare a fi un proiect care se va materializa într-un an sau doi, însă primul pas este cel mai important.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News