Noi zvonuri despre Nokia EOS, viitorul terminal PureView

Noi zvonuri despre Nokia EOS, viitorul terminal PureView

Acum aproape patru luni, au ieşit la suprafaţă primele zvonuri despre Nokia EOS, terminalul Windows Phone care va duce mai departe ştafeta supremaţiei foto a modelului 808 PureView. Citând o sursă din interiorul companiei Nokia, MyNokiaBlog confirmă existenţă EOS şi afirmă ca acesta va aduce îmbunătăţiri semnificative faţă de actuala implementare PureView.

Conform sursei citate, Nokia testează două prototipuri ale viitorului EOS. Primul dintre acestea foloseşte puternica soluţie Snapdragon 800 de la Qualcomm, însă se pare că acesta are un viitor nesigur din cauza consumului energetic ridicat. Cea de-a doua variantă, care nu ridică astfel de probleme, foloseşte o soluţie dual-core necunoscută, probabil acelaşi chip MSM8960 din Lumia 920 sau unul din chipurile mai noi din familia Snapdragon 400, cu care Windows Phone 8 va deveni compatibil undeva în cursul acestui an.r

Viitorul EOS va prelua de la Lumia 920 bateria cu o capacitate de 2000 mAh şi ecranul cu rezoluţie WXGA, însă va opta pentru un panou AMOLED în locul celui IPS. Cel mai interesant aspect este însă camera foto, unde Nokia se pare că va concentra toate inovaţiile disponibile în portofoliul sau.

La fel ca 808 PureView, EOS va oferi un senzor cu o rezoluţie de 41 MP şi tehnologia de oversampling PureView, pe care le-am văzut-o deja la lucru atunci când am testat acest model. Pe lângă senzorul de mari dimensiuni, EOS va prelua şi stabilizarea optică hardware implementată pe Lumia 920 şi va oferi un obiectiv cu diafragmă variabilă, o soluţie cu care Nokia a mai experimentat demult, când a lansat telefonul Nokia N86.

Pe lista altor dotări posibile se mai numără ieşirea video HDMI, radio FM şi slotul MicroSD, însă nimic nu este încă stabilit în mod clar. Data la care acest terminal Windows Phone ar putea să apară este necunoscută, zvonurile afirmând o posibilă lansare exclusiv pentru operatorul nord-american AT&T, care va fi urmată apoi de o disponibilitate globală.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News