Nokia 9, noul flagship HMD Global, se lansează foarte curând

20.08.2018
Nokia 9, noul flagship HMD Global, se lansează foarte curând

Lansările Nokia din primăvară au fost adresate în special utilizatorilor care erau în căutarea unor dispozitive mai ieftine, pornind de la Nokia 2.1 cu Android Go şi ajungând la Nokia 7 Plus, un model mid-range premium de buget. Desigur Nokia 8 Sirocco s-a aflat de asemenea printre aceste modele, însă hardware-ul său din 2017 nu l-a recomandat pentru a lua locul altor dispozitive de top de pe piaţă. Astfel, în luna august, HMD Global pregăteşte lansarea unui nou model de top, zvonurile afirmând că este vorba despre mult aşteptatul Nokia 9.

Contul oficial de Twitter al Nokia a publicat o imagine în care prezintă silueta unui smartphone de dimensiuni mari, alăturată textului „ Get ready to unveil the most awaited phone” („Pregăteşte-te pentru dezvăluirea celui mai aşteptat telefon”). Întrucât gama de dispozitive Nokia acoperă cam toate segmentele de piaţă, de la cele mai ieftine dispozitive (inclusiv dumb-phone-ul 8810 „banana”), până la gama premium de mijloc, singurul loc vacant ar fi un dispozitiv high-end.

Anul trecut, Nokia 8 a fost anunţat cam în aceeaşi perioadă, imediat după ce Samsung a dezvăluit la momentul respectiv Galaxy Note8. Telefonul produs de HMD alături de Foxconn beneficia de hardware de top pentru momentul respectiv, funcţii avansate pentru cameră şi o construcţie de calitate. Singurul capitol la care Nokia 8 rămăsese în urmă era design-ul exterior, ceva ce s-a păstrat pe mai toată gama de produse HMD de până acum.

În ciuda faptului că multe modele Nokia au primit actualizări incrementale de genul 5.1 sau 6.1, noul flagship al brandului nu va fi un 8.1. Zvonurile vorbesc despre un „Nokia 9”, echipat cu Snapdragon 845, un display decupat şi un senzor de amprentă în display, care să se alinieze la trendurile din piaţă. Din fericire, nu va mai trebui să aşteptăm prea mult pentru veşti despre noul  telefon Nokia, întrucât lansarea sa este foarte aproape: marţi, 21 august, adică mâine (de la data publicării acestui articol).

Cu siguranţă, telefonul va fi prezentat pe îndelete şi la IFA 2018, urmând probabil să îl vedem în magazine cândva în cursul lunii septembrie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult