Nokia va lansa un smartphone high-end bazat pe Android – specificaţii neoficiale

25.11.2016
Nokia va lansa un smartphone high-end bazat pe Android - specificaţii neoficiale

Cu planuri pentru reintrarea în piaţa smartphone, Nokia pare că va lansa un nou smartphone high-end mai devreme decât se credea.

Potrivit informaţiilor circulate până acum cu titlul de zvonuri, Nokia va concentra eforturile anul viitor pe lansarea de noi modele smartphone, punând accent pe abilităţile camerei foto şi suportul pentru conţinut VR.

Între timp, noi zvonuri pun în centrul atenţiei ceea ce ar trebui să fie primul smartphone high-end purtând logo-ul Nokia după separarea de Microsoft. Produs în China, noul dispozitiv ar urma să folosească chipsetul Snapdragon 820, piesa de rezistenţă fiind însă camera foto augmentată cu lentile Carl Seiss şi funcţii VR. Smartphone-ul prevăzut cu ecran QHD de 5.2” sau 5.5” ar urma să fie oferit într-o carcasă protejată de apă şi praf, probabil realizată din metal.

Încă nebotezat, noul smartphone Nokia ar putea fi dezvăluit anul viitor la Barcelona cu ocazia expoziţiei Mobile World Congress, devenind fundaţia pentru o întreagă gamă de telefoane Nokia cu Android.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult