Pomegranate – telefonul care îţi prepară cafeaua şi te bărbiereşte

13.10.2008
Pomegranate – telefonul care îţi prepară cafeaua şi te bărbiereşte

Sunt sigur că, oricât de bine dotat ar fi telefonul tău mobil, tot timpul se va găsi cineva care să-ţi spună mai în glumă sau mai în serios “ştie să prepare o băutură sau să facă mâncare?”. Conceptul Pomegranate (rodie) încearcă să răspundă într-o anumită măsură acestor indivizi cu gusturi mult prea excentrice.

Designerii nu au reuşit încă marea performanţă de a crea un “telefon-bucătar”, însă primul pas în orientarea gadgeturilor către alte sfere decât cele ce ţin de comunicare şi entertainment a fost făcut – Pomegranate îţi va servi cafeaua de dimineaţă sau la orice oră din zi, iar dacă ai uitat să te bărbiereşti/epilezi şi urmează o întâlnire importantă, din nou poţi apela la acest îndrăzneţ dispozitiv.

Pomegranate Phone Concept

Aparatul este alcătuit din trei părţi rabatabile, fiecare cu funcţii specifice. Latura din dreapta are rol de tastatură virtuală, pe mijloc se află display-ul, iar în stânga se află “slotul” pentru pachetele concentrate de cafea. În capătul superior stau ascunse lamele aparatului de ras, iar pe partea inferioară se află canalul prin care se preia apa în vederea preparării cafelei.

Pomegranate Phone Concept

Secretele conceptului nu se opresc aici – din meniu selectezi opţiunea “Harmonica” şi nu mai ai decât să te iei la întrecere cu Gheorge Zamfir. Muzicuţa stă bine ascunsă pe latura din stânga şi nu se dezvăluie decât la cererea ta. Pentru că avem de a face cu un concept tangent la perfecţiune, el dispune până şi de un translator capabil să te scoată din încurcătură cu peste 50 dintre cele mai vorbite limbi de pe glob. Cu ajutorul unui card special, se mai pot adăuga încă 50. Am lăsat la urmă dotările “obişnuite”, cum ar fi proiectorul integrat, receptorul GPS şi funcţiile GSM. Nu în ultimul rând, să mai spunem că Pomegranate se încarcă wireless – cel mai probabil prin inducţie electromagnetică.

Pomegranate Phone Concept

Dintre toate minunăţiile fanteziste menţionate aici, puţine şi-au găsit totuşi o explicaţie. Autorii conceptului au descris modul de funcţionare al filtrului de cafea şi atât. Probabil s-au gândit că restul facilităţilor sunt atât de uşor de implementat încât nici nu mai e nevoie de vreo lămurire. Oricum, recunoaştem cu mâna pe inimă că Pomegranate Phone este impresionant, mai ales dacă va deveni o realitate.

Prezentare mod „Filtru cafea”

Prezentare mod „Aparat de ras / epilator”

Prezentare mod „Muzicuţă”

Urmărește Go4IT.ro pe Google News