Primele două terminale BlackBerry OS 10 vor fi prezentate pe 30 ianuarie, QWERTY va fi inclus

10.01.2013
Primele două terminale BlackBerry OS 10 vor fi prezentate pe 30 ianuarie, QWERTY va fi inclus

Anul care s-a încheiat a fost unul foarte slab pentru canadienii de la Research in Motion, compania confruntându-se cu o scădere masivă a cotei de piaţă, restructurări interne care au mers până la nivelul superior al conducerii şi o absenţă aproape totală de pe piaţa terminalelor, compania nelansând decât un model low-end şi unul mid-range. Pentru 2012, compania promite că se revanşa.

Compania nu a fost prezentă la CES 2013, deoarece se pregăteşte pentru deja amânata lansare a sistemului de operare BlackBerry OS 10 şi a primelor terminale care vor folosi această de mult timp aşteptată actualizare a bătrânei platforme software curente. Directorul de marketing Frank Boulben a anunţat că mult-aşteptatul eveniment de lansare care va avea loc pe 30 ianuarie va prezenta primele două terminale mobile care vor fi motorizate de Blackberry OS 10.

Întru mulţumirea simpatizanţilor modelelor standard ale terminalelor BlackBerry, Research in Motion va lansa atât un terminal cu control integral tactil, dar şi un model care va oferi clasica şi îndrăgita tastatură QWERTY. Ambele modele vor face parte din clasa superioară, Frank Boulben anunţând că până la finalul acestui an vor fi lansate alte patru produse, care vor acoperi şi sectoarele mid-range şi entry-level.

Odată cu dezvăluirea oficială a platformei BlackBerry OS 10, magazinul de aplicaţii va oferi şi 70.000 de produse software, acestea incluzând, cel puţin conform declaraţiilor oficiale, 90% din cele mai populare 600 de aplicaţii care rulează pe platformele rivale. Primele terminale BlackBerry OS 10 sunt în prezent testate de circa 150 de operatori,  inclusiv de operatorii nord-americani Verizon, AT&T şî T-Mobile, această masivă şi bogată piaţă fiind una extrem de importantă pentru companie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News