Qualcomm lansează Snapdragon 710, un nou chipset pentru telefoane inteligente din gama premium

24.05.2018
Qualcomm lansează Snapdragon 710, un nou chipset pentru telefoane inteligente din gama premium

Încadrat între seria mid-range 600 şi seria 800 regăsită la telefoane high-end, Snapdragon 710 oferă performanţe cu până la 20% mai mari decât alternativa Snapdragon 660 şi dotări avansate, cum ar procesor dedicat pentru accelerarea aplicaţiilor care folosesc tehnologii de inteligenţă artificială şi funcţie de filmare 4K HDR.

Realizat folosind procesul de fabricaţie pe 10nm, noul SoC dezvoltat de Qualcomm integrează un procesor Kryo 360 de tip octa-core, compus din două nuclee ARM Cortex-A75 la 2.2GHz şi alte şase nuclee Cortex-A55 cu frecvenţă de 1.7GHz. Configuraţia promite timpi de aşteptare cu 25% mai reduşi la încărcarea paginilor web, respectiv cu 15% mai buni la pornirea aplicaţiilor.

Potrivit companiei, noul accelerator AI dublează performanţele soluţiei inclusă cu chipsetul Snapdragon 660, iar procesorul de imagine reduce cu 40% consumul de energie la filmarea de clipuri video 4K. Inspirat de modelul high-end Snapdragon 845, procesorul Spectra 250 include funcţii avansate pentru captură imagine, cu beneficii directe asupra calităţii pozelor rezultate.

Şi pasionaţii de jocuri Android au parte de un spor consistent de performanţă, nucleul Adreno 616 fiind cu 35% mai rapid decât implementarea Adreno 512 folosită cu chipsetul Snapdragon 660, simultan consumând cu 40% mai puţină energie.

Qualcomm oferă noul chipset împreună cu SDK-ul Snapdragon Neural Processing, menit să uşureze efortul dezvoltatorilor pentru integrarea de funcţii AI în propriile aplicaţii.

Cu dotări oarecum similare modelului Helio P22 recent anunţat de MediaTek, Snapdragon 660 este însă o soluţie pentru gama mid-range superioară, recomandată cu performanţe şi eficienţă mai bună a consumului de energie.

Primele dispozitive echipate cu noul chipset Qualcomm sunt aşteptate pentru lansare în această vară.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult