Samsung Galaxy S 4 vs iPhone 5 în testele de performanţă

Samsung Galaxy S 4 vs iPhone 5 în testele de performanţă

Personal nu consider foarte relevante aceste comparaţii, însă cineva urma să le facă mai devreme sau mai târziu. Samsung Galaxy S 4 şi iPhone 5 sunt două smartphone-uri foarte diferite şi în ciuda faptului c-ar trebui să ofere cea mai bună experienţă mobilă la ora actuală, ele nu sunt perfecte pentru orice utilizator. Apple încearcă pe de-o parte să impresioneze cu un pachet ergonomic, bine construit şi bine optimizat, ajutat de un magazin de aplicaţii foarte mare. Samsung vrea să se impună prin dimensiuni şi hardware extrem de performant, oferind un ecran extrem de generos, dar foarte greu de folosit cu o singură mână.

Înainte de-a rula orice fel de test, trebuie să ne gândim ce comparăm aici. iPhone 5 a fost lansat cu mai bine de o jumătate de an în urmă şi include un chipset foarte bun, ce rulează un sistem de operare extrem de bine optimizat. Samsung Galaxy S 4 este cel mai performant smartphone disponibil la ora actuală şi va intra pe piaţă cu configuraţii diferite. Pentru o comparaţie corectă, cele două terminale trebuie să ruleze acelaşi test şi aceasta este o problemă

Rezultatul Geekbench 2

Geekbench 2 este unul dintre foarte puţinele teste ce pot fi rulate atât de Android, cât şi de iOS. Versiunea de Samsung Galaxy S 4 folosită a fost cea cu chipset Qualcomm. El integrează un procesor quad core cu frecvenţa de 1,9 GHz. În Geekbench 2, iPhone 5 a obţinut aproape 1600 de puncte. Samsung Galaxy S 4 a obţinut un scor de aproape două ori mai mare. Punctajul său a fost de 3163.

Ce ne spune acest rezultat? Mai puţin decât am crede. Ştiam deja că Samsung Galaxy S 4 este un smartphone extrem de performant. Ştiam că iPhone 5 nu poate sta alături de el într-o aplicaţie care nu a trecut prin mâna programatorilor de la Apple. Chiar dacă chipset-ul dezvoltat de Apple este foarte bun, el nu poate sta alături de un quad core cu o frecvenţă atât de înaltă. Testul ar fi fost ceva mai relevant dacă includea un smartphone Apple lansat anul acesta. Dacă în această vară vom vedea noul iPhone 6, atunci o comparaţie între el şi Galaxy S 4 ar fi mult mai utilă pentru public.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News