Samsung a lansat Galaxy Round, un Galaxy Note 3 cu ecran curbat

Samsung a lansat Galaxy Round, un Galaxy Note 3 cu ecran curbat

Samsung a prezentat primele ecrane flexibile pentru telefoane mobile la începutul acestui an, iar ultimele săptămâni au adus tot mai multe detalii despre un iminent telefon mobil cu ecran curbat. Suspansul a luat sfârşit, compania prezentând ieri seară telefonul Galaxy Round, o versiune uşor simplificată dar curbată a recent lansatului Galaxy Note 3.

Sud-coreeni nu experimentează pentru prima dată cu ecranele curbate, atât Nexus S cât şi Galaxy Nexus având şi ele un profil puţin rotunjit. Dacă atunci a fost vorba însă doar de o suprafaţă protectoare din sticlă cu suprafaţă exterioară curbată, Galaxy Round oferă un ecran cu adevărat curbat, fiind totodată şi prima implementare a unui panou AMOLED flexibil pe un telefon mobil.

Dacă cele două modele Nexus menţionate mai sus au avut o curbură orizontală, noul Galaxy Round oferă un ecran curbat de-a lungul axei verticale şi oferă o deformare mult mai pronunţată. Forma aleasă de Samsung este o primă demonstraţie a oportunităţilor oferite de unui ecran AMOLED flexibil  pe un terminal mobil, forma promiţând un control mai bun al ecranului de 5,7” deoarece permite acoperirea mai uşoară a întregii suprafeţe masive a acestuia cu degetul mare.

Dincolo de această caracteristică unică, noul Galaxy Round este foarte apropiat de Galaxy Note 3, acesta oferind un design similar şi chiar textura falsă de piele a capacului posterior. Ecranul AMOLED oferă o rezoluţie Full HD, platforma hardware fiind compusă dintr-un procesor Qualcomm Snapdragon 800 tactat la 2,3 GHz, 3 GB de memorie RAM, 32 GB de memorie internă care poate fi extinsă cu un card MicroSD, camere foto de 13 şi 2 MP şi opţiunile de conectivitate obişnuite.

Fată de Galaxy Note 3, noul Galaxy Round oferă însă o baterie cu o capacitate mai mică, 2800 mAh în loc de 3200 mAh, iar digitizorul dedicat şi stylus-ul au dispărut. Terminalul are dimensiuni de 151.1 ⅹ 79.6 ⅹ 7.9 mm şi o greutate de 154 de grame.

Pentru a pune în valoare forma noului produs, Samsung a implementat în cadrul interfeţei sale TouchWiz şi o serie de mici trucuri software, cum ar fi afişarea notificărilor sau a butoanelor de control media în momentul în care Galaxy Round este aşezat pe masă şi este rotit prin apăsarea marginilor.

În acest moment, Samsung a anunţat disponibilitatea acestui produs doar în Coreea de Sud începând de astăzi la un preţ de circa 1000 de dolari, nefiind clar când şi dacă acest model va fi disponibil în Europa.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News