Samsung a prezentat Galaxy Note 3: ecran de 5,7″, 3 GB RAM şi o carcasă mai subţire şi mai uşoară

Samsung a prezentat Galaxy Note 3: ecran de 5,7

Aşa cum era de aşteptat, Samsung a prezentat în această seară cea de-a treia generaţie a gamei de telefoane Galaxy Note. Respectând tradiţia de a fi cel mai puternic terminal Samsung al anului, noul Galaxy Note 3 este mai uşor şi mai subţire decât predecesorul său, aducând în plus şi o schimbare timidă de design.

Deşi oferă un ecran cu o diagonală de 5,7”, ceva mai mare decât cea a modelului anterior, Galaxy Note 3 are aceeaşi înălţime (151.2 mm) şi chiar este puţin mai îngust (79.2 mm) datorită marginilor foarte înguste ale ecranului. Galaxy Note 3 este mai subţire decât versiunea de anul trecut,  carcasa având acum doar 8,3 milimetri grosime, iar greutatea a scăzut şi ea de la 183 la 168 de grame.

Designul frontal este similar celui văzut la Galaxy Note II, însă noul produs oferă o ramă laterală şi un capac posterior cu un design diferit.  Muchiile terminalului au un desen în relief cu dungi care, conform Samsung, ar trebui sa imite foile unui cărţi, iar capacul detaşabil foloseşte o textură care imita pielea şi cusăturile de îmbinare. Materialele folosite sunt însă cele cu care Samsung ne-a obişnuit deja.

Ecranul are o diagonală de 5,7”, foloseşte un panou HD Super AMOLED şi are o rezoluţie de 1920 x 1080 pixeli. La fel ca Galaxy S 4, Galaxy Note 3 va fi disponibil în două configuraţii hardware. Prima dintre acestea, care va oferi şi conectivitate LTE, va fi bazată pe o platformă Qualcomm Snapdragon 800 tactată la 2,3 GHz, în timp ce modelul 3G va folosi noua versiune a procesorului Exynos 5 Octa, tactată la 1,9/1,3 GHz.

Dincolo de această diferenţă de platformă, cele două versiuni vor fi identice. Galaxy Note 3 oferă 3 GB de memorie RAM, 32 sau 64 GB de memorie internă, slot MicroSD, interfaţă Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, senzor infraroşu, NFC şi o baterie cu o capacitate de 3200 mAh, la care se adaugă aceeaşi bogăţie de senzori întâlnită pe modelul Galaxy S 4. Camera foto are un senzor BSI cu o rezoluţie de 13 MP, înregistrare video 4K, stabilizare şi bliţ cu putere mare, în timp ce partenerul său frontal oferă un senzor de 2 MP.

Galaxy Note 3 va rula Android 4.3, Samsung aducând şi câteva îmbunătăţiri software-ului rulat pe Galaxy Note 2. Astfel, Air Command este un meniu menit să le simplifice viaţa utilizatorilor stiloului digital S Pen sau să-i ajute pe începători să descopere utilitatea lui, un mod Multi Windows cu drag and drop şi sesiuni multiple pentru aceeaşi aplicaţie şi KNOX, mediul virtualizat cu protecţie antimalware şi integrare Exchange, care va fi util în mediul corporate.

Galaxy Note 3 va fi disponibil în trei versiuni coloristice, adică alb, negru şi roz, iar utilizatorii vor putea achiziţiona separat capace de alte culori. Telefonul va fi disponibil începând cu data de 25 septembrie, preţul nefiind însă dezvăluit în acest moment.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult