Samsung a publicat concluziile anchetei oficiale privind cauza incendierii telefoanelor Galaxy Note7

Samsung a publicat concluziile anchetei oficiale privind cauza incendierii telefoanelor Galaxy Note7

Samsung a făcut publice concluziile anchetei oficiale vizând cazurile de incendiere raportate la dispozitivele Galaxy Note7, confirmând ceea ce majoritatea dintre noi bănuiam deja.

Contrar ipotezelor înaintate de specialişti independenţi, ancheta oficială pune incendiile şi exploziile semnalate la telefoane Galaxy Note7 exclusiv în seama acumulatorilor Li-ion şi nu un defect hardware/software la nivelul dispozitivului.

Concluziile anchetei sunt cu atât mai importante în contextul în care zvonuri circulate din surse apropiate companiei conturau planuri pentru repunerea în vânzare a dispozitivelor Note7 deja retrase, ca şi produse recondiţionate destinate cumpărătorilor din pieţe emergente ca India şi Vietnam.

Raportul detaliat al anchetei urmează să fie publicat în data de 23 ianuarie. Tot atunci, liderul diviziei Samsung mobile – Koh Dong-jin – va dezvălui care sunt măsurile luate de companie pentru a evita o experienţă similară şi cu modelul Galaxy S8.

Urmând primelor cazuri de incendiere raportate la seria Galaxy Note7, Samsung a retras de pe piaţă nu mai puţin de 2.5 milioane dispozitive, transmiţând astfel un mesaj cât se poate de ferm privind determinarea de a găsi o rezolvare pentru problemele apărute în cel mai scurt timp posibil. Din păcate gestionarea ulterioară a situaţiei a lăsat de dorit, oprirea de la vânzare a loturilor de dispozitive echipate cu acumulatori Samsung SDI şi păstrarea celora echipate cu acumulatori livraţi de alţi furnizori ducând la amplificarea scandalului. Apariţia unor noi cazuri de incendiere, printre care şi unul semnalat la bordul unui avion de linie au năruit definitiv speranţele companiei pentru evitarea unei retrageri complete de pe piaţă a seriei Galaxy Note 7.

La momentul respectiv, Samsung nu a putut stabili cauza exactă a problemelor, în ciuda eforturilor depuse cu sprijinul a sute de specialişti recrutaţi inclusiv din afara companiei.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult