Samsung: nu am identificat corect problema care a dus la defectarea telefoanelor Note7, dar încercăm

24.10.2016
Samsung: nu am identificat corect problema care a dus la defectarea telefoanelor Note7, dar încercăm

După ce în septembrie anunţau oprirea de vânzare a telefoanelor Galaxy Note7, punând gestul pe seama unor probleme cu funcţionarea acumulatorului care necesită investigaţii suplimentare, oficialii companiei au forţat demararea unei campanii de înlocuire a tuturor dispozitivelor comercializate până atunci, dând asigurări că problemele au fost pe deplin rezolvate. Desigur, realitatea a dovedit exact contrariul, ultimul incendiu declanşat chiar la bordul unui avion de pasageri punând Samsung în situaţia de a opri definitiv producţia şi rechema toate dispozitivele rămase în circulaţie.

Cu mai mult de o lună după ce problema a intrat în atenţia opiniei publice, reprezentanţii companiei sud-coreene au declarat pentru publicaţia Wall Street Journal că încă nu ştiu cauza exactă pentru incidentele care au afectat seria Note7:

„Recunoaştem că nu am identificat corect problema de prima dată, dar rămânem preocupaţi să descoperim sursa acestora”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei. „Prioritatea noastră principală rămâne siguranţa clienţilor noştri şi recuperarea în proporţie de 100% a dispozitivelor Galaxy Note 7 rămase în circulaţie”.

Potrivit unor dezvăluiri făcute de surse apropiate companiei, Samsung ar fi recrutat până şi angajaţi din echipa responsabilă cu dezvoltarea viitorului model Galaxy S8, în speranţa de a grăbi rezolvarea anchetei şi elimina orice temeri cum că aceleaşi vicii de proiectare ar putea fi preluate şi la alte modele smartphone.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult