Smartphone-urile Samsung Galaxy S8 ar putea include baterii produse de rivala LG

21.10.2016
Smartphone-urile Samsung Galaxy S8 ar putea include baterii produse de rivala LG

După incidentul Galaxy Note7, Samsung vrea să diversifice furnizorii de baterii pentru smartphone-urile sale. În acest moment, aceste componente esenţiale pentru smartphone-uri sunt livrate de două companii: Samsung SDI şi ATL (din China). Un purtător de cuvânt al gigantului sud-coreean a declarat pentru presă că printre potenţialii noi furnizori se numără şi LG Chem.

După ce au apărut primele incidente cu Note7, s-a crezut că de vină erau bateriile produse de Samsung SDI, însă după ce acestea au fost retarse phablet-urile au continuat să ia foc sau să explodeze, dovadă că nici bateriile produse de ATL nu erau lipsite de probleme.

 

 

Surse din Coreea de Sud au spus că Samsung şi LG nu au semnat încă un contract, dar se poartă discuţii. Cele două companii sunt mari rivale şi evită de obicei să cumpere componente una de la alta.

 

LG Chem furnizează, printre altele, baterii pentru automobilele electrice produse de Tesla. 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult