Smartphone-ul modular de la Motorola ar putea intra în producţie într-un viitor apropiat

Smartphone-ul modular de la Motorola ar putea intra în producţie într-un viitor apropiat

Cunoscut sub numele de cod Ara, proiectul pentru un smartphone modular de la Motorola ar putea să producă în curând un terminal comercial. El ar putea fi vândut prin programul Moto Maker, de personalizare a terminalelor. Motorola permite momentan în Statele Unite alegerea unor combinaţii de culori pentru smartphone-ul său Moto X. Dennis Woodside, CEO Motorola, a afirmat de curând că primul prototip va fi prezentat în curând, iar produsul final ar putea fi vândut prin Moto Maker. Din păcate, ar putea să fie disponibil iniţial doar în Statele Unite, la fel ca modelele Moto X personalizate.

Smartphone-ul modular de la Motorola ar putea deveni comercial în 2014

Proiectul Ara este interesant din multe puncte de vedere. Un utilizator ar putea să-şi construiască smartphone-ul care i se potriveşte. Alegi un ecran mare sau un ecran mai mic, chipset entry level, mainstream sau high end şi baterie mai mare sau mai mică. Sunt sigur că mulţi ar opta pentru un ecran mai mic, dar cu un chipset high end în spatele lui, renunţând poate la camera foto pentru o baterie mai generoasă. Pe de altă parte, un smartphone cu ecran mare, dar cu facilităţi mai modeste ar putea avea un preţ mai atractiv.

Opţiuni pentru smartphone-ul modular

Luna trecută am aflat că Motorola a găsit un partener pentru construcţia smartphone-ului modular, folosind metode de tipărire 3D pentru module. Suntem curioşi să vedem când vor fi disponibile primele terminale comerciale, în ciuda faptului că s-ar putea să nu părăsească teritoriul american într-o primă instanţă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News