The Facebook Phone, primele detalii despre telefonul Facebook

The Facebook Phone, primele detalii despre telefonul Facebook

Despre telefonul ce poartă brand-ul Facebook s-a mai pomenit în trecut, acum însă au apărut primele zvonuri credibile şi detalii despre acest proiect, al cărui nume de cod este „Buffy”. The Facebook Phone va fi realizat în colaborare cu HTC, iar platforma software va fi construită în jurul nucleului Android.

Oficialii celor două companii au evitat să facă dezvăluiri concrete, dar indirect, s-a vorbit despre interesul manifestat de Facebook în ceea ce priveşte abordarea segmentului mobil: „Strategia legată de domeniul comunicaţiilor mobile este simplă: considerăm că fiecare dispozitiv mobil este mai bun dacă este orientat către socializare. Lucrăm cu toţi cei implicaţi în industria mobilă: operatori, producători de hardware şi dezvoltatori de software pentru a oferi utilizatorilor din întreaga lume o experienţă socială cât mai completă„. Conform aceleiaşi surse Facebook, proiectul „Buffy” este condus de Bret Taylor, CTO Facebook.

HTC, deşi nu a declarat nimic în acest sens, nu este deloc străină de Facebook. Ei sunt cei care au lansat ChaCha, primul telefon cu buton hardware dedicat accesării reţelei de socializare Facebook.

The Facebook Phone

Urmărește Go4IT.ro pe Google News