Topul telefoanelor de lux vândute în România

Topul telefoanelor de lux vândute în România

Eşti curios să afli dacă te numeri printre indivizii care şi-au achiziţionat unul dintre cele mai scumpe 10 telefoane mobile vândute în România? Oricare ar fi răspunsul tău, noi insistăm să vezi acest interesant clasament realizat de către businessmagazin.ro. Este un top din care se pot trage multe concluzii, iar una dintre ele că nu trebuie să fii mare magnat pentru a te putea considera un individ cu aspiraţii exclusiviste. Iată aşadar cum sunt ierarhizate gadgeturile mobile:

1. Vertu Signature (9500 Euro)

2. Vertu Ascent Ti (5250 Euro)

3. Vertu Constellation (3850 Euro)

4. Motorola Aura (1500 Euro)

5. Nokia 8800 Gold Arte (1300 Euro)

Telefoane de lux vandute in Romania

6. Apple iPhone 3G 16GB (700 Euro)

7. Sony Ericsson XPERIA X1 (600 Euro)

8. HTC Touch HD (580 Euro)

9. Nokia E90 (560 Euro)

10. Nokia N96 (540 Euro)

Telefoane de lux vandute in Romania

După cum se vede, clasamentul se împarte în două categorii separate de o mare prăpastie. Categoria "super-lux" (primele cinci dispozitive), cu preţuri ce pleacă de la 1000 de Euro şi se întind până spre 10.000 şi categoria “accesibilă”, formată din cinci telefoane compactate între 540 şi 700 de Euro.

Raportul tehnologie-preţ tinde către zero în cazul primelor cinci telefoane din top, în timp ce pentru restul acelaşi raport este unul destul de măricel.

Desigur, clasamentul era cu totul altul dacă s-ar fi luat în considerare şi alte branduri exclusiviste care nu sunt comercializate oficial în România: Gresso, GoldVish sau Mobiado.

Aşa cum era de aşteptat, numărul terminalelor vândute din partea superioară a clasamentului este unul foarte mic în raport cu cele din jumătatea “accesibilă”. Spre exemplu, când Vertu a intrat pe piaţa din România (în luna mai a anului 2008), şi-a propus să vândă aproximativ 220 de exemplare. Numărul nu a fost stabilit întâmplător, ci după cercetări în care conducătorii companiei au analizat potenţialul oamenilor cu venituri foarte mari din România şi înclinaţia acestora spre gadgeturi de lux.

Dacă acceptăm estimarea drept una corectă, înseamnă că persoanele cu foarte mulţi bani din ţara noastră nu se prea dau în vânt după telefoane scumpe. Mai degrabă preferă automobilele de lux şi aici nu e nevoie de niciun studiu ca să-ţi dai seama cum stau lucrurile – este de ajuns să te plimbi prin faţa localurilor “de fiţe” şi să observi maşinile parcate acolo.

Cât despre telefoanele de pe locurile 6 – 10, acestea sunt preferate în special de către tineri din familii destul de înstărite sau de către tinerii cu înclinaţii către mediul afacerilor. Un procent destul de mic este rezervat celor care ar face orice ca să-şi creeze un statut mai ridicat în societate, desigur unul fals. Iar printre cele mai accesibile obiecte cu care se pot face remarcaţi se numără telefoanele mobile scumpe, alături de ceasuri şi îmbrăcăminte.

Business Magazin prezintă în topul “Cele mai scumpe telefoane”, pe lângă clasamentul de mai sus, o statistică detaliată despre cine vinde dispozitive mobile, cele mai mari reţele de magazine GSM şi estimări ale specialiştilor în ceea ce priveşte vânzările de telefoane.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News