Un smartphone Lumia neanunţat a fost aprobat pentru vânzare în China

14.01.2016
Un smartphone Lumia neanunţat a fost aprobat pentru vânzare în China

Microsoft se pregăteşte să anunţe câteva modele noi de smartphone-uri Lumia, de data aceasta din gama mid-range. După Lumia 550, care acoperă segmentul entry-level şi cele două Lumia 950 destinate categoriei high-end, sunt aşteptate variante din seriile 600, 700 şi/sau 800. Un astfel de model a fost depistat pe listele de certificare din China sub numele RM-1182, care ar putea fi anunţat în cadrul Mobile World Congress 2016.

Din păcate, nu există detalii despre specificaţiile noului smartphone, însă este specificat faptul că nu dispune de tehnologia QuickCharge. Această funcţie se găseşte în general pe smartphone-uri high-end, deci este destul de clar că vorbim despre un terminal mid-range. Sunt însă prea puţine informaţii disponibile în acest moment pentru a concluziona dacă este vorba despre Lumia 750 sau 850. Se zvoneşte însă că modelul 850 va integra un display mare, de 5,5”, cu rezoluţie Full HD şi Chipset Snapdragon 617. Întrucât acest model de procesor dispune de tehnologie QuickCharge 3.0, este posibil să fie totuşi vorba despre un smartphone inferior.

Conform unui raport Tekeom Polonia scăpat pe internet, Microsoft plănuieşte să lanseze două noi smartphone-uri Lumia în primul trimestru al anului 2016. Unul dintre acestea poate fi RM-1182, model mid-range din gama inferioară, iar cel de-al doilea ar putea fi Lumia 850, care în teorie ar putea integra chiar şi funcţionalitatea Continuum, oferind o alternativă mai accesibilă celor care doresc o astfel de experienţă fără să apeleze la dispozitive high-end.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult