Viitoarele telefoane LG vor folosi camere foto cu stabilizare optică mai bună şi senzori mai mari

16.10.2014
Viitoarele telefoane LG vor folosi camere foto cu stabilizare optică mai bună şi senzori mai mari

Telefonul LG G3 a impresionat din multe puncte de vedere, inclusiv din cel al capturii foto, însă sud-coreenii vor să ne ofere începând cu 2015 ceva şi mai bun. În cadrul Korea Electronics Show, LG a prezentat un nou modul foto care-şi va face apariţia în viitoarele vârfuri de gamă, acesta urmând să ofere un senzor mai mare şi un sistem de stabilizare optică îmbunătăţit.

LG G2 a implementat un sistem de stabilizare optică cu două axe (OIS), iar G3 a îmbunătăţit prestaţia acestui sistem prin implementarea compensării mişcării pe trei axe (OIS+). Noua cameră foto prezentată în cadrul Korea Electronics Show foloseşte un sistem de stabilizare similar OIS+, însă se laudă cu o îmbunătăţire cu 40 de procente a unghiului de compensare a mişcării, care a crescut de la 0,5 la 0,7 grade.

Noua cameră foto nu se remarcă doar prin sistemul de stabilizare mai bun, ci şi prin senzorul cu rezoluţie mai mare. LG G3 a folosit un senzor Sony IMX135 cu rezoluţie de 13 MP, dimensiune fizică de 1/3,06” şi pixeli de 1,12 µm, însă noua cameră foto oferă un senzor cu rezoluţie de 20,7 MP.

LG nu a dezvăluit natura acestuia, însă rezoluţia şi parteneriatele tradiţionale ale companiei ne fac să credem că este acelaşi Sony Exmor RS pe care l-am văzut la lucru pe Xperia Z1/Z2/Z3. Dacă acest lucru se va adeveri, viitoarele telefoane LG vor oferi nu doar un sistem de stabilizare mai bun, ci şi un senzor cu dimensiuni mari de 1/2,3” şi o rezoluţie superioară.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News