Xiaomi Redmi Note 3, lansat oficial

24.11.2015
Xiaomi Redmi Note 3, lansat oficial

Xiaomi prezintă Redmi Note 3, primul smartphone din oferta companiei echipat cu senzor de amprente, disponibil la preţul de numai 140 dolari.

Cine spune că senzorul biometric este un accesoriu rezervat doar pentru telefoane scumpe? Xiaomi ne demonstrează că se poate şi cu un smartphone de buget, iar asta fără a sacrifica performanţa sau autonomia bateriei.

Xiaomi Redmi Note 3, lansat oficial

Lansat iniţial doar pentru piaţa chineză, Xiaomi Redmi Note 3 este un phablet cu ecran Full HD de 5.5˝ motorizat chipsetul Helio X10. Produs de MediaTek, acesta oferă CPU octa-core la 2.2 GHz şi este ajutat cu o cantitate de 2 GB memorei RAM.

În premieră pentru seria din care face parte, Redmi Note 3 vine într-o elegantă carcasă metalică, cu design unibody şi disponibilă în mai multe versiuni de culoare. Corpul de 8.65mm grosime adăposteşte un acumulator de 4000mAh, ce ar trebui să fie suficient pentru măcar o zi de utilizare normală. Cu toate îmbunătăţirile aduse, la 164 grame Redmi Note 3 este cu doar 4 grame mai greu decât modelul anterior, realizat cu finisaje din plastic mai puţin sofisticate.

Xiaomi Redmi Note 3

Lista dotărilor este completată cu 16GB memorie internă şi slot microSD, cameră foto de 13MP, respectiv cameră frontală de 5MP.

Probabil, noul smartphone va putea fi obţinut şi de cumpărători din afara pieţelor asiatice, comandând din magazinele de profil care oferă servicii de livrare internaţională.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult