ZTE Axon 7 a fost anunţat oficial. Vine cu chipset Snapdragon 820 şi design realizat de BMW

26.05.2016
ZTE Axon 7 a fost anunţat oficial. Vine cu chipset Snapdragon 820 şi design realizat de BMW

Se pare că am intrat în cel de-al doilea val de lansări al anului 2016 pe piaţa de smartphone-uri. ZTE a anunţat mult aşteptatul Axon 7, modelul său de top, care vine cu hardware puternic, la acelaşi nivel cu cel al competitorilor, însă la preţ accesibil, caracteristic pentru dispozitivele companiilor chinezeşti. Noul Axon 7 vine cu un design elegant, construcţie premium şi alte câteva bonusuri neaşteptate, precum o variantă cu 6 GB memorie RAM.

Imaginile cu Axon 7 de la ZTE sunt impresionante la prima vedere. Compania chineză a colaborat cu divizia Designworks din cadrul BMW Group pentru a realiza exteriorul telefonului, rezultatul fiind familiar pentru cei care au folosit telefoanele Axon în trecut, dar destul de nou încât să fie diferit şi să încurajeze upgrade-ul chiar şi pentru cei care au deja un telefon din această gamă. Spatele este realizat din aluminiu, iar partea din faţă este acoperită cu sticlă 2.5D, curbată pe margini.

Axon 7 vine cu un display de 5,5” cu rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli), chipset Snapdragon 820 la 2,15 GHz, memorie RAM de 4 sau 6 GB în funcţie de variantă (cu 64 sau 128 GB spaţiu de stocare intern) şi capabilităţi dual-SIM. Toate acestea sunt completate de un senzor de amprentă, un senzor NFC şi tehnologia Force Touch şi sunt alimentate de un acumulator de 3.250 mAh, compatibil cu tehnologia QuickCharge 3.0 de la Qualcomm.

Camera foto principală cu senzor de 20 megapixeli dispune de stabilizare optică şi obiectiv cu diafragmă f/1.8, în timp ce camera frontală vine cu senzor de 8 megapixeli. ZTE susţine că Axon 7 va fi unul dintre primele modele de smartphone compatibile cu Daydream, noua platformă VR de la Google şi vine alături de un headset VR, similar cu Gear VR de la Samsung. Telefoanele ZTE Axon 7 vor veni cu garanţia Axon Passport 2.0, care este valabilă timp de doi ani şi oferă asigurare pentru cazurile în care carcasa este lovită sau ecranul este spart.

Preţul pentru varianta de bază cu 4 GB memorie RAM şi 64 GB spaţiu de stocare va porni de la preţul de 450 de dolari, în timp ce modeul superior cu 6 GB memorie RAM şi 128 GB spaţiu de stocare va costa 500 de dolari. Data de lansare exactă nu a fost dezvăluită, însă probabil că nu este foarte departe.â

Citeşte şi ZTE Axon 7: un nou flagship din China bazat pe Snapdragon 820

 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult