Nokia 9 se anunţă a fi un smartphone foarte puternic. Ar putea integra senzor de amprentă sub display

12.03.2018
Nokia 9 se anunţă a fi un smartphone foarte puternic. Ar putea integra senzor de amprentă sub display

Nokia 9 va fi adevăratul vârf de gamă din acest an al companiei HMD Global. După luni de zvonuri în care am aflat câteva informaţii despre acest model, a mai apărut un detaliu despre terminal. Se pare că acesta va încorpora senzor de amprentă sub display, potrivit unor surse din China.

 

Tehnologia a fost deja introdusă pe un telefon de compania chineză Vivo, dar smartphone-urile sub această marcă nu sunt disponibile oficial în afara statului asiatic.

 

 

Despre Nokia 9 se crede că va include chipset Snapdragon 845, cel mai puternic disponibil în acest moment pentru smartphone-urile care rulează Android. Se pare că împreună cu acest model, HMG Global va lansa încă o versiune de Nokia 8, numită Nokia 8 Pro.

 

CITEŞTE ŞI HMD Global a lansat cinci noi telefoane la MWC: patru smartphone-uri – Nokia 8 Sirocco, Nokia 7 Plus, Nokia 6, Nokia 1 – şi o versiune modernă a clasicului Nokia 8110

 

Actualul vârf de gamă al producătorului finlandez este Nokia 8 Sirocco, anunţat în cadrul târgului MWC 2018.

 

HMD Global, compania care deţine licenţa pentru marca Nokia pe smartphone-uri, şi-a propus să intre în topul celor mai mari cinci producători mondiali de pe această piaţă peste 3-5 ani.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult