Nokia şi-a propus să redevină un jucător de top 5 mondial pe piaţa de smartphone-uri, în 3-5 ani

27.02.2018
Nokia şi-a propus să redevină un jucător de top 5 mondial pe piaţa de smartphone-uri, în 3-5 ani

HMD Global, compania care deţine licenţa pentru marca Nokia pe smartphone-uri, şi-a propus să intre în topul celor mai mari cinci producători mondiali de pe această piaţă peste 3-5 ani.

 

Compania a lansat recent cinci noi telefoane, dintre care patru sunt smartphone-uri. Niciunul dintre noile modele nu va fi, însă, lansat pe piaţa americană. HMD Global se concentrează în schimb pe regiunile în care marca Nokia se bucură de succes. Acestea sunt Europa, Rusia, India şi Indonezia.

 

CITEŞTE ŞI HMD Global a lansat cinci noi telefoane la MWC: patru smartphone-uri – Nokia 8 Sirocco, Nokia 7 Plus, Nokia 6, Nokia 1 – şi o versiune modernă a clasicului Nokia 8110

 

Potrivit lui Florian Seiche, directorul executiv al companiei, marca Nokia face parte din top cinci pe 15 pieţe.

 

Foto: Go4it

 

HMD Global a vândut 4,4 milioane de smartphone-uri în ultimul trimestru din 2017. Potrivit firmei de cercetare a pieţei Counterpoint, marca a depăşit, în perioada respectivă, branduri precum: Sony, OnePlus, Google (Pixel) sau HTC. Astfel, în ultimele trei luni ale anului trecut Nokia s-a situat pe locul 11 în topul celor mai mari producători mondiali de smartphone-uri, cu o cotă de piaţă de 1%.

 

Dacă sunt luate în calcul toate modelele de telefoane vândute (inclusiv cele standard), Nokia s-a situat, în perioada octombrie – decembrie a anului trecut, pe locul şase la nivel global, conform Counterpoint. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult