Samsung Galaxy Grand, scump şi cu specificaţii dezamăgitoare

15.01.2013
Samsung Galaxy Grand, scump şi cu specificaţii dezamăgitoare

Samsung Galaxy Grand, anunţat oficial pe 18 decembrie, va ajunge în magazinele europene începând cu luna februarie. Telefonul cu ecran de 5 inch pare să fie promovat urmând acelaşi plan folosit cu destul succes şi pentru modelul Galaxy S3 Mini: specificaţii modeste la un preţ prea mare, compensate printr-un design îmbietor ce aminteşte de un smartphone de top foarte popular.

Samsung Galaxy Grand, scump şi cu specificaţii dezamăgitoare

Din păcate asemănările dintre Samsung Galaxy Grand şi Galaxy S3 se opresc la aspectul exterior şi ecranul cu dimensiune aproape identică. În timp ce Galaxy S3 vine cu un ecran HD de 4.8 inch, ecranul de 5 inch al modelului nou lansat se limitează la rezoluţie WVGA (840×480 pixeli), redată cu ajutorul unui panou TFT LCD banal.

Sistemul Android 4.1.2 Jelly Bean este rulat cu ajutorul unui chipset dual-core la 1.2 GHz şi 1 GB memorie RAM. Spaţiul de stocare intern este limitat la 8 GB, dar poate fi extins cu până la 64 GB prin ataşarea unui card microSD. Pe lista dotărilor găsim suport 3G HSDPA, modul de reţea WiFi dual-band, conectivitate Bluetooth 4.0 şi receptor GPS compatibil cu reţeaua Glonass. Pentru partea de multimedia avem o cameră foto de 8 MP cu blitz LED şi cameră frontală de 2 MP.

În carcasa cu dimensiuni 143.5 x 76.9 x 9.6 mm se ascunde un acumulator Li-Ion de 2100 mAh, ce ridică greutatea finală la un rezonabil 162 grame.

Lansat pentru început în Ucraina, într-o versiune cu suport dual-SIM, Samsung Galaxy Grand i9082 va putea fi achiziţionat pentru aproximativ 409 euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult