Europenii renunţă la telefonul fix în favoarea mobilului

28.11.2007
Europenii renunţă la telefonul fix în favoarea mobilului

Conform unui studiu dat publicităţii recent, 18% din căminele europene au renunţat la telefonul fix, preferând telefonul mobil.

La studiu au participat toate cele 27 de ţări ale Uniunii Europene, cu excepţia României şi Bulgariei care au fost primite în Uniune anul acesta. Era interesant de văzut care este situaţia şi la noi în această privinţă.

Finlanda este ţara cu cel mai mare procent de familii care au renunţat la telefonul fix în favoarea mobilului, 42%. Este oarecum normal, ţinând cont de faptul că cel mai important producător de telefoane mobile, Nokia, este finlandez. Surprinzător, la polul opus se află Suedia, ţara de origine a celor de la Ericsson, cu un şocant 0%. Oricum sueedezii au altă cultură, aşa că nu-i putem condamna.

Interesant este că unele ţări din Europa Centrală şi de Est au un procent semnificativ mai mare decât ţări din Europa de Vest. Este cazul Cehiei care se poate lăuda cu un procent de 42%, în comparaţie cu Germania, numai 11%.

În ceea ce priveşte durata convorbirilor mobile, cel mai mult vorbesc ciprioţii, în medie 6 minute pe zi. Cei mai puţin vorbăreţi sunt polonezii, acestora fiindu-le suficiente numai 1.3 minute.

mobile phone stock photo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News